Kosova da Aşırı Sıcaklarla Kavruluyor - Son Dakika
Güncel

Kosova da Aşırı Sıcaklarla Kavruluyor

Kosova da aşırı sıcaklarla kavruluyorEnis Tabak / Prizren, 8 Ağustos (DHA) - Kosova Hidrometeroloji Kurumu tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı ve tüm Kosova genelinde bunaltıcı boyutlara ulaştığını belirtilerek, vatandaşlar zorunlu olmadıkça...

08.08.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova da aşırı sıcaklarla kavruluyor

Enis Tabak/ Prizren, 8 Ağustos (DHA) - Kosova Hidrometeroloji Kurumu tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı ve tüm Kosova genelinde bunaltıcı boyutlara ulaştığını belirtilerek, vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kosova'da aşırı sıcaklar bu hafta da devam edecek. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklığı, yeni haftada da 35-38 derecelerde seyredecek. Aşırı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceğine işaret eden uzmanlar, sıcak havanın birçok hastalığı tetikleyebileceğini kaydederek, mecbur olmadığı müddetçe vatandaşlara sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu. 10 gün boyunca aşırı sıcakların etkili olduğu Prizren'de, Prizren Belediyesi'ndeki hava tahmin derecesinde sıcaklık 38 derece gösteriyor.

Prizrenli esnaf, aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz iş yapamadıklarını, bu nedenle gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Aşırı sıcakların önümüzdeki hafta başı itibariyle birkaç derece düşeceği belirtildi.

(Fotoğraflı)

Kosova da Aşırı Sıcaklarla Kavruluyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova da Aşırı Sıcaklarla Kavruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement