Kosova'da, Türk Şehidine Anıt - Son Dakika
Güncel

Kosova'da, Türk Şehidine Anıt

Kosova\'da, Türk Şehidine Anıt

Kosova'da, 1999 yılında mayın arama sırasında şehit düşen Başçavuş Hüseyin Kutlu için Priştine'de yaptırılan anıt törenle açıldı KFOR komutanı Farina: "Eğer Kosova bugün daha güvenli bir ülke ise bunu Sayın Kutlu ve Türkiye'nin desteklerine borçluyuz" Başçavuş Kutlu'nun annesi Beyhan Kutlu: ''Oğlumu.

08.08.2014 16:57

Kosova'da, Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı'nda görevi başında 1999 yılında mayın arama sırasında şehit düşen Başçavuş Hüseyin Kutlu için yaptıralan anıt törenle açıldı.

Başkent Priştine'deki NATO Kosova Gücü (KFOR) Merkezi'nde düzenlenen törene, Kutlu'nun ailesi, KFOR temsilcileri, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yetkililer anıta çelenk bıraktı.

KFOR komutanı Tümgeneral Salvatore Farina, burada yaptığı konuşmada, KFOR'un büyük bir aile olduğuna dikkati çekti. Çok duygulı bir gün yaşadığını belirten Farina, "Bize 1999 yılında en iyi askerlerini yollayarak yardım eden Türkiye'ye, tüm destekleri yüzünden teşekkür etmek istiyorum. Eğer Kosova bugün 10 kat daha güvenli bir ülke ise bunu Sayın Kutlu ve Türkiye'nin desteklerine borçluyuz" dedi.

Başçavuş Kutlu'nun annesi Beyhan Kutlu da oğlunu kaybettiğini, ancak yerine Kosova halkını kazandığını ifade etti.

Şehitlerin ölümsüz olduğunu vurgulayan anne Beyhan, "Biz bu topraklara dönmek için yaratıldık. Bugün, siz benim oğlumu dirilttiniz. Bu sebepten dolayı çok mutluyum. Umarım siz de her daim mutlu olursunuz" diye konuştu.

Kutlu'nun babası Mustafa Kutlu ise oğlunun Kosova'ya kendi isteği üzerine geldiğini hatırlattı. Kutlu'nun Kosova'da barışın egemen olmasını istediğine işaret eden baba Kutlu, bu anlamlı günde emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da Başçavuş Kutlu'nun anısına anıt yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ozan, "Her zaman NATO ve Kosova'yı destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Şehit askerimiz Kutlu, Kosova'nın kucağındadır. Kutlu'nun hayatını kaybetmesi, Türkiye ve Kosova arasındaki dost ilişkileri sonsuzlaştırdı" şeklinde konuştu.

Hüseyin Kutlu hayatını nasıl kaybetti

1999 yılında NATO'nun müdahalesi ardından Kosova'da görev yapmaya başlayan Türk askeri, sorumlu olduğu bölgelerde güvenliği sağlamanın yanı sıra Sırp askerleri tarafından yerlere döşenmiş mayınları da temizliyordu.

Eskişehir'de 1963 tarihinde doğan Kutlu, 22 Eylül 1999 yılında Dragaş bölgesinde BLU-97 tipi bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken meydana gelen patlama sonucu şehit olmuştu. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova'da, Türk Şehidine Anıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement