Kosova'daki Türkçe Eğitim Veren Devlet Liselerine Yoğun Başvuru - Son Dakika
Güncel

Kosova'daki Türkçe Eğitim Veren Devlet Liselerine Yoğun Başvuru

Kosova'daki Türkçe eğitim veren devlet liselerine yoğun başvuruEnis Tabak / Prizren, 19 Haziran (DHA) - Kosova genelinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı için lise kayıtları başladı.

19.06.2017 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'daki Türkçe eğitim veren devlet liselerine yoğun başvuru

Enis Tabak/ Prizren, 19 Haziran (DHA) - Kosova genelinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı için lise kayıtları başladı. 4 Lisede Türk dilinde eğitimin verildiği Prizren'de, bu liselere kayıtlar olmak için çok sayıda öğrenci başvurdu.

1951 yılından bu yana resmi olarak Türkçe eğitimin verildiği Kosova'da orta öğrenimini tamamlayan Türk öğrenciler, liselere kayıt olmak için başvuruda bulunmaya başladılar. Prizren'de Türk dilinde eğitim veren 4 liseden biri olan Sağlık Meslek Lisesi'nde de kayıtlar hafta başından itibaren başladı. Cuma gününe kadar kayıt işlemlerinin devam edeceğini vurgulayan Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Arzu Bütüç Çuçin, öğrenci başvurularından memnun olduklarını söyledi.

Teknik Lisesi'nde de kayıtlar başladı. Öğrencilere seslenen Teknik Lisesi öğretmenlerinden Abdülhadi Kantarcı de, Teknik Lisesi'nin Almanya'nın bazı kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği protokolü imzalanmasından dolayı bu okuldan eğitimini tamamlayan öğrencilerin rahatlıkla Alman vizesi alıp Almanya'ya çalışmaya gidebileceklerini söyledi.

Diğer liselerle birlikte kayıtların devam ettiği Ekonomi Lisesi'ndeki eğitimciler, 2 bölümde eğitimin verildiği Ekonomi Lisesi'nde bu yıl yeterli öğrenci sayısına ulaşamadıkları takdirde bir bölümün kapanacağını söylediler. Türk öğrenci sayısının en yüksek olduğu Gimnaziye'deki eğitimci Akif Koro, kayıtların başladığı daha ilk gün olmasına rağmen her iki bölüme de ayrılan kontenjan sayısının neredeyse tamamlandığını söyledi. Gimnaziye'ye kaydolan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını ifade etti.

19 - 23 Haziran tarihleri arasında ilk kayıtların başladığı Prizren'de 2'nci kayıtların Ağustos ayında tekrar açılanacağı belirtildi.

(Fotoğraflı)

Kosova\'daki Türkçe Eğitim Veren Devlet Liselerine Yoğun Başvuru
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'daki Türkçe Eğitim Veren Devlet Liselerine Yoğun Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement