Koşu Stili Hırsızı Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Koşu Stili Hırsızı Ele Verdi

Koşu Stili Hırsızı Ele Verdi

Adana'da jandarma ekipleri, bir evden para, cep telefonu ve çek çalan hırsızlardan birini, güvenlik kamerasına yansıyan koşu stilinden yola çıkarak yakaladı.

28.01.2012 10:50

Adana'da jandarma ekipleri, bir evden para, cep telefonu ve çek çalan hırsızlardan birini, güvenlik kamerasına yansıyan koşu stilinden yola çıkarak yakaladı.

Olay, Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde geçen ay meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi, 5 çocuk babası Abdurrahman Kurt'un evine tırmanarak girdi. Hırsız, evde çalacak değerli eşya aradığı sırada ev sahibinin 'Kim o' diye seslenmesi üzerine cep telefonu ile içinde para ve çeklerin bulunduğu pantolonu alıp kaçtı. Kurt, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, zanlının koşarak kaçarken güvenlik kamerasına takılmış görüntüsünden yola

çıkarak detaylı çalışma başlattı. Kurt'un çalınan cep telefonunun İMEİ numarasını araştıran jandarma ekipleri, telefonun kullanıldığını tespit etti. Yapılan teknik takip sonucunda telefonu İbrahim Z.'nin kullandığı belirlendi.

Bunun üzerine İbrahim Z. gözaltına alındı. İbrahim Z.'nin ifadesinde, kardeşi Mahmut'un kendisine cep telefonu bulduğunu, kullanmadığı SİM kartını istediğini ve ona verdiğini söyledi. Bu sırada ağabeyinin jandarma tarafından gözaltına alındığını öğrenen Mahmut Z., çaldığı telefonu bir iş merkezinde sattı.

Aynı beldede oturan Mahmut Z., jandarma tarafından yakalandı. Sorgusunda çelişkili ifadeler veren zanlının, "Telefonu buldum. Jandarmanın hırsızlık olayını araştırdığını öğrendim ve çalınmış mal olabileceğini düşünerek köprüden attım" dediği öğrenildi. Ancak jandarma ekipleri Mahmut Z.'nin attım dediği telefonu sattığı yere verdiği nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte buldu.

Bununla yetinmeyen jandarma, zanlıya bir de koşu yaptırdı. Güvenlik kamerasındaki koşudan yola çıkan jandarma, zanlının koşuşunun olay yerindeki kaçışıyla birebir örtüştüğünü tespit etti. Suç kaydı bulunmadığı öğrenilen zanlı, jandarmadaki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koşu Stili Hırsızı Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement