Köyceğiz Karabataklardan Görsel Şölen Karabataklardan Görsel Şölen - Son Dakika
Son Dakika Logo

Köyceğiz Karabataklardan Görsel Şölen Karabataklardan Görsel Şölen

Köyceğiz Karabataklardan Görsel Şölen Karabataklardan Görsel Şölen
13.12.2012 13:12

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Köyceğiz Gölü'nde kefal yavrusu avına çıkan karabataklar, doğa tutukunları için mükemmel bir görsel şölen sunuyor.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Köyceğiz Gölü'nde kefal yavrusu avına çıkan karabataklar, doğa tutukunları için mükemmel bir görsel şölen sunuyor.

Tescil edilen rakamlara göre 126 kuş türünün barındığı Köyceğiz Gölü, bugünlerde karabatakların yavru kefal avlama seanslarına sahne oluyor. Karabatak sürüsünün göle inip avlandıktan sonra tekrar havalanması ve bunu büyük bir uyum içinde yapması görenleri mestediyor. Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı, yazar ve turizmci Ömer Oflaz, 'Kefaller denize yakın yerlere yumurtalarını bırakarak yeniden göle geri dönerler. Yumurtadan çıkan genç kefaller de göle yönlendiklerinde karabataklar için bulunmaz nimettir. Balıkların sürüler halinde göle doğru hareketlendiklerinde karabataklar da sürüler halinde ava çıkarlar. Kefal çok oldukça karabataklar da gitgide çoğalıyor. Bunların etleri çok serttir ve çok kokar. Bu nedenle düşmanı olmadığından sürekli çoğalıyorlarö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz Karabataklardan Görsel Şölen Karabataklardan Görsel Şölen - Son Dakika


Advertisement