Köylü Birlik Kurdu, Toplu Sağım Merkezi Açtı - Son Dakika
Güncel

Köylü Birlik Kurdu, Toplu Sağım Merkezi Açtı

Köylü Birlik Kurdu, Toplu Sağım Merkezi Açtı

Edirne Süt Üreticileri Birliği köylülerinde desteği ile merkeze bağlı Avarız köyünde büyükbaş hayvanlar için toplu sağım merkezi kurdu.

10.03.2012 14:27

Edirne Süt Üreticileri Birliği köylülerinde desteği ile merkeze bağlı Avarız köyünde büyükbaş hayvanlar için toplu sağım merkezi kurdu. El değmeden sağılan sütler soğuk hava deposuna alınırken, kurulan modern tesis köylü gençlere de iş imkanı sağladı.

Edirne Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Avarız köyü muhtarı İsmail Özkan yaptığı açıklamada, yıllar süren bir araştırmanın ardından 250 bin TL maliyetle kurdukları toplu sağım merkezinin işlerini kolaylaştırdığını ve gençlere iş imkanı sağladığını belirtti. Özkan, "Tesisimizi, 2010 yılında 250 bin lira maliyetle açtık, şu anda günlük 3 bin 200 kilo süt üretiyoruz. Bu tesisi kurmak için çok araştırma yaptık ve incelemelerde bulunduk. 3 yıllık bir araştırmanın ardın Süt üreticileri birliği

ve sütü alan firmanın desteği ile böyle bir tesis kurduk. Gençlerimiz bu tesise çok önem verdi. Şu anda çok memnunuz, burada üye olan köylülerimiz büyükbaş hayvanlarının sağımını yapıyoruz. Köydeki bazı arkadaşlarımıza bunu anlatamadık ve bize katılmadılar, ama biz yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gördük" dedi.

İşlerinin artık modernleştiğini kadınların ahıra girmek zorunda kalmadıklarını belirten Özkan, "Burada çok üretim yapmak zorundayız, işlerimiz kolaylaştı ve modernleşti,

hanımlarımız artık ahırlara girmiyor. Burada modern bir şekilde sağım yapıyoruz. İneklerimizin boyunlarında barkodları var ve sağım yapıldığı anda bu süt o ineğin olduğunu biliyoruz ve bu süt sahibi adına kaç kiloysa onun adına kayıt yapılıyor.

Burada sütün analizleri ve tahlilleri de yapılıyor. Bu tesiste hijyenik süt üretildiği için

hijyen pirimi alıyoruz. Hayvanlarımız günlük olarak

el değmeden sağılıyor ve sütler soğuk hava depolarımıza alınıyor, anlaştığımız firmaya da bu sütleri teslim ediyoruz. Üreticilerimiz çok memnun ve paralanıda nakit olarak alıyorlar" diye konuştu.

Özkan, tesiste aynı anda 24 hayvanın sağımının yapıldığını ve bu tesisin dahi iyi anlatarak tüm köylülerimizi bu işe ortak etmek istediklerini ifade etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylü Birlik Kurdu, Toplu Sağım Merkezi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement