Kumluca'dan Azerbaycan'a "Kardeş Şehir" Talebi - Son Dakika
Güncel

Kumluca'dan Azerbaycan'a "Kardeş Şehir" Talebi

Kumluca\'dan Azerbaycan\'a "Kardeş Şehir" Talebi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Azerbaycan'da uygun görülecek bir belediye ile kardeş şehir olmak için, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığına mektup yazdıklarını bildirdi.

14.11.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Azerbaycan'da uygun görülecek bir belediye ile kardeş şehir olmak için, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığına mektup yazdıklarını bildirdi.

Azerbaycanlı Gazeteci Raife Serxangızı, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Serxangızı, Azerbaycan'ın yüzde 90'ının Türk olduğunu, bundan dolayı da Türkiye ile tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda birçok alanda derin bağlarının bulunduğunu söyledi.

Kendisinin Azerbaycan'ın Kabala şehrinde yaşadığını ve buranın ülkenin en güzel turizm yerlerinden biri olduğunu ifade eden Serxangızı, "Amacımız iki ayrı devlet, tek millet olan Türk kardeşlerimizle olan bağlarımızı güçlendirmek. Bu konuda Azerbaycan'da bir belediye ile Kumluca Belediyesinin kardeş belediye olmasını istiyoruz." dedi.

Başkan Çetinkaya da Serxangızı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Azerbaycan halkının Türkiye halkına duyduğu güvenin karşılıklı olduğunu ifade eden Çetinkaya, çok derin geçmişi olan bu bağın güçlenmesi, gelecek nesillere aktarılması için kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti.

Kumluca Belediyesi olarak Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığına, uygun görülecek bir belediye ile kardeş şehir talebini içeren bir mektup yazdıklarının ve bu mektubu Serxangızı'na teslim edeceklerini ifade eden Çetinkaya, en kısa zamanda Azerbaycan'da bir belediye ile Kumluca Belediyesinin kardeş belediye olmasını ümit ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'dan Azerbaycan'a 'Kardeş Şehir' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement