Kuraklık Edirne Bulunan Nehirleri Kuruma Noktasına Getirdi - Son Dakika
Güncel

Kuraklık Edirne Bulunan Nehirleri Kuruma Noktasına Getirdi

Kuraklık Edirne Bulunan Nehirleri Kuruma Noktasına Getirdi

Edirne'de son günlerde taşkınları ile gündeme gelen Meriç nehri yaz ayının gelmesi ile birlikte adeta kuruma noktasına geldi.

16.08.2012 14:59

Edirne'de son günlerde taşkınları ile gündeme gelen Meriç nehri yaz ayının gelmesi ile birlikte adeta kuruma noktasına geldi. Kış aylarında debisi Bin 400 metreküp saniyeye kadar çıkarak taşkınlara neden olurken son yapılan ölçümlerde ise 100 metreküp saniyeye kadar düştü. Nehirdeki su seviyesinin düşmesi üzerine çok sayıda kum adacıkları ortayı çıkınca DSİ ekipleri iş makineleriyle nehire gidip ada temizliği yaptı.

Yaklaşık iki aydır yağmur yağmayan Edirne'de kuraklıktan nehirler de etkilendi. Kentte bulunan Meriç Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyesi dip noktaya geldi. Bulgaristan'dan doğan ve sadece 300 metrelik kısmı Türkiye'den geçen Arda Nehri tamamen kururken

Arda Nehri gibi birçok dereden beslenen Meriç nehrinde ise son yılların en düşük su seviyesi ulaşıldı. Edirne'deki bir başka nehir olan Tunca nehninin debisi ise 12 metreküp saniyeye kadar düşerek adeta bir dereye dönüştü.

DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre Arda Nehri'nin debi oranı 0 metreküp/saniye, Meriç nehri 66 metreküp/saniye, Tunca Nehri ise 12 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

Meriç Nehri'nde yaşanan debi düşüşü nehir üzerinde su akışını engelleyen büyük kum adacıklarının oluşmasına neden oldu. DSİ 11'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makinaları kış aylarında taşkınlarla gündeme gelen ancak şimdilerde kuruyan Meriç Nehri üzerindeki kum adacıklarını dağıtmaya çalışıyor. Nehir üzerinde rahatlıkla gezebilen iş makinaları adacıklarda biriken kumları nehrin akıcı bölümlerine taşıyarak dağıtmaya çalışıyor. Nehrin büyük bölümünde yürüyerek gezilebilirken, balıkçılar ise kum adacıkları nedeniyle sandallarıyla nehre açılamıyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuraklık Edirne Bulunan Nehirleri Kuruma Noktasına Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement