Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Türkiye Kızılay Derneği Keban Şube Başkanı Mustafa Deniz, "Türk Kızılayı ile kurbanlarınız gerçek amacına ulaşır." dedi.

09.09.2016 14:30

Türkiye Kızılay Derneği Keban Şube Başkanı Mustafa Deniz, "Türk Kızılayı ile kurbanlarınız gerçek amacına ulaşır." dedi.

Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumdaki sosyal dayanışmanın temin ve devamının, tabakalar arasında uçurumlar meydana gelmemesine ve kitleler arasında kavgayı körükleyecek boşlukların bırakılmamasına bağlı olduğunu ifade etti.

Zenginle fakirin arasındaki bağ ve irtibatın kopmaması gerektiğini belirten Deniz, "Kopmamalıdır ki o toplumda karışıklık ve huzursuzluk meydana gelmesin.Toplumdaki sosyal tabakalar arasında bu irtibatı temin eden en önemli dinamik, her türlü yardımlaşma prensipleridir. Bu yardımlaşmalardan birisi de şüphesiz kurban ibadetidir. Bu manada kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma, fedakarlık ve dayanışma ruhunu mayalar ve geliştirir." diye konuştu.

Deniz, Türkiye Kızılay Derneği olarak insan ızdırabını dindirerek insan onurunu korumayı varlık sebebi bilen vekaletle kurban kesim kampanyasını büyük bir sorumluluk duygusuyla sürdürdüklerin kaydetti.

Vekaleti Türk Kızılayı'na verilen kurbanların uzman veteriner hekimler gözetiminde, sağlık kontrolü yapılmış, tercihen erkek hayvanlar seçilerek satın alındığını aktaran Deniz, şöyle konuştu:

"Bütün kesimler Et ve Balık Kurumu kombinalarında hijyenik koşullara uygun olarak yapılır. Yaptığınız her bağış bulunduğunuz yere konserve yapılarak geri döner. Biz de Türkiye Kızılay Derneği Keban Şube Başkanlığı olarak bizlere yapacağınız her bağışı Keban'da ve köylerinde yaşayan fakirlerimize ulaştırmak istiyoruz. Vekaletleriniz için kurban bedeli 740 TL olup pazar günü son bulacaktır. Tüm Kızılay şubelerine ve Türk Kızılayının hesabının bulunduğu bütün bankalara bağışta bulunabilirsiniz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement