"Kürdistan" Bayraklı Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

"Kürdistan" Bayraklı Nevruz Kutlaması

"Kürdistan" Bayraklı Nevruz Kutlaması

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Diyarbakır'da nevruzu dün gece bir salonda kutladı.

21.03.2013 10:48  Güncelleme: 15:27

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi tarafından kullanılan 'Kürdistan' bayrağının asıldığı salonda, partililer, davul-zurna ve Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Diyarbakır'daki Demirok Düğün Salonu'nda dün gece başlayan nevruz kutlamalarına, HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Devrimci Demokrat Kültür Derneği (DDKD) Genel Başkanı İmam Taşçıer, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, Rusya, Irak ve Suriye'den gelen gazeteci ve yazarlar ile birlikte yaklaşık 300 kişi katıldı.

Dışarda yakılan nevruz ateşi etrafında davul-zurna eşliğinde halay çeken gençler, kutlamalara daha sonra da salon içerisinde devam etti. Salonda, bazı gençler de üzerinde, "Kürdistan" yazılı olan tişörtler giydi.

Yöre giysili müzikal gruplar Kürtçe marşlar söylerken, HAK-PAR üyeleri Kürt udi sanatçısı Sabahattin Yıldız'ın Kürtçe parçaları eşliğinde coşkuyla eğlendi. Yapılan konuşmaların ardından HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve beraberindekiler de partililerle birlikte uzun süre halay çekti. Gece geç saatlere kadar devam eden Diyarbakır'daki ilk Nevruz kutlaması, sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kürdistan' Bayraklı Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement