Küresel Krizin Ardındaki Gerçekler - Son Dakika
Güncel

Küresel Krizin Ardındaki Gerçekler

Küresel Krizin Ardındaki Gerçekler

Küresel krizin ardındaki gerçekler ve Türkiye'yi bekleyen gelecek 9.Finans Zirvesi'nde!

19.11.2011 09:50

1 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşecek olan Finans Zirvesi'nin açılış konuşmacıları arasında IMF Türkiye Temsilcisi Mark White Lewis, Merkez Bankası Başkanı Doç. Dr. Erdem Başçı, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin gibi finans sektörünün duayenleri yer alıyor. Zirvede, 2007 yılında ortaya çıkan küresel krizin günümüze kadar olan etkileri ve bu gelişmelere paralel olarak Türkiye'de oluşan kriz algısı tartışılacak.

Yüzyılın krizi olarak tanımlanan ve beşinci yılına giren finansal kriz dünya genelinde uzmanlar tarafından tartışılmaya devam ediyor. 1 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 9. Finans Zirvesi, üç ana başlık altında dünyada uygulanan çözümlerin krizden çıkışa neden yeterli olmadığını, Türkiye'de kriz algısını ve yönetimini, krizden çıkılması için uygulanması gereken politikaları uzmanların görüşleri doğrultusunda ele alıyor. Finansal kriz her ne kadar 2007 yazında Amerika'da çıkmış olarak görülse de, uzmanlar 2000'li yıllardan itibaren uygulanan politikaları krizin ana nedenleri olarak görüyor. Uzmanların hem fikir olduğu diğer bir nokta ise çıkış olarak uygulanan likidite ve kamu kaynaklı tedbirlerin israfı beraberinde getirmesi ve nihai çözümden uzaklaşılması oldu.

Küresel krizin mevcut durumunun ve geleceğinin ele alınacağı ilk oturumda, uluslararası uzmanların değerlendirmeleriyle Avrupa'da ve Amerika'da yaşanan kriz tanımı ve algılamasının yanı sıra kriz süresince uygulanan politikalar incelenecek. Ayrıca yakın dönem ve gelecekte finans dünyasını nelerin beklediği tartışılacak.

Türk reel sektörüne odaklanılacak olan ikinci oturumda, finansal kriz boyunca diğer ülkelere göre bir daha normal bir süreç geçiren Türkiye ekonomisinin 2001 krizinden beri geçirdiği dönüşüm irdelenecek. Türkiye'deki reel sektörün önemli temsilcileri kriz döneminde sektörlerin performanslarını ve gelecek beklentilerini tartışacaklar.

"CEO Sohbetleri: Küresel Krizin İsrafı ve Türkiye" başlıklı son oturumda ise Türk finans sektörünün önde gelen yöneticileri, küresel kriz boyunca yaşanan israfları ve bu israfların kaynaklarını tartışarak Türkiye'nin bu süreçteki performansını değerlendirecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küresel Krizin Ardındaki Gerçekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement