Kurt: Sevgililer Günü'nde Hayvan Satın Almayın - Son Dakika
Güncel

Kurt: Sevgililer Günü'nde Hayvan Satın Almayın

Kurt: Sevgililer Günü\'nde Hayvan Satın Almayın

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, 'Sevgililer Günü'nde bazı kişilerin hediye olarak pet shoplardan kedi ve köpek aldığını anlatırken, "Lütfen hiç kimse kız arkadaşına mutlu etmek için, gidip pet shopdan kedi, köpek, tavşan gibi bir hayvan satın almasın.

08.02.2015 15:01

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, 'Sevgililer Günü'nde bazı kişilerin hediye olarak pet shoplardan kedi ve köpek aldığını anlatırken, "Lütfen hiç kimse kız arkadaşına mutlu etmek için, gidip pet shopdan kedi, köpek, tavşan gibi bir hayvan satın almasın. Onlar canlı, mal değil. Hediyelik eşya da değildir onlar" dedi.

Hayvanları Koruma Derneği üyeleri bir süre Eskişehir Haller Gençlik Merkezi'nde bulunan Shakespaere Pub adlı restoranda düzenledikleri etkinlikte elde edilen 2 bin 500 lira gelirle sokak hayvanlarına mama satın aldı. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, kedi ve köpekler için mama, kuşlar için de yem aldıklarını belirtti. Dernek Başkanı Kurt ile dernek üyeleri mamaları ilk olarak merkeze bağlı Karagözler Köyü'nde köpeklere dağıttı. Üyeler daha sonra kenar semtlerden başlayarak Eskişehir'in çeşitli semtlerinde kedi ve köpek mamaları ile kuş yemlerini dağıttı.

"HEDİYE OLARAK HAYVAN SATIN ALMAYIN"

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt önümüzdeki '14 Şubat Sevgililer Günü' için hediye olarak hayvan satın alınmaması istedi. Kurt şöyle konuştu:

"Lütfen hiç kimse kız arkadaşına mutlu etmek için gidip Pet shoplarda kedi, köpek, tavşan gibi herhangi bir hayvan satın almasın. Çünkü hayvanlar parayla satın alınan canlılar değil. Onlar canlı; mal değil. Hediyelik eşya da değildir onlar. Genelde gençler, öğrenciler sevgilisini mutlu etmek için alıyor. İnsanlar okulu bittiğinde o köpeği, kediyi ailesinin yanına götüremiyor. Hepsi sokağa düşüyor. Hepsi üretim malı olduğu için de sokağa karşı dayanıklı değiller. Sokaklarda ziyan olup gidiyorlar." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurt: Sevgililer Günü'nde Hayvan Satın Almayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement