Kurtulmuş'tan, DP Genel Başkanı Uysal'a Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş'tan, DP Genel Başkanı Uysal'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Kurtulmuş\'tan, DP Genel Başkanı Uysal\'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz aylarda Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Gültekin Uysal'ı makamında ziyaret etti.

22.06.2012 23:04  Güncelleme: 23:01

Kurtulmuş'a, Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Genel Başkan Yardımcısı Musa Demirci, Denetçi Ahmet Münir Yaşar, Kemal Albayrak, ve Basın Müşaviri Fatih Sabuncu eşlik etti.

" Uludere, terör ile mücadelede bir milattır"

Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Uludere olayından sonra PKK'nın ekmeğine yağ sürüldüğünü belirterek, "PKK'nın değirmenine bol miktarda su dökülmüştür. PKK artık halka karşı bakın görüyor musunuz uçaklar kalkıyor, sivil halkı da vurabiliyor propagandasını yapabiliyor. Dolayısıyla Uludere'yi terörle mücadelede bir milat olarak görmek, Uludere'deki suçlar, kasıtlar neyse bunların ortaya çıkmasını sağlamak mecburiyetindeyiz" dedi.

"Gönüllü Birliktelik Projesi şart!"

Terörün çözülmesinin barış ve adalete dayalı bir kardeşlik projesinden geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bizim 'Gönüllü Birliktelik Projesi' adını verdiğimiz bu ülkede Hakkari Çukurca'daki vatandaşımızla Ankara Çankaya'daki Cumhurbaşkanımızı sadece kağıt üzerinde değil, gerçekten eşit kılacak bir reformu Türkiye'nin gerçekleştirmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"2012 Yeni Anayasa'nın yapıldığı yıl olmalı"

HAS Parti Genel Başkanı ayrıca, Türkiye'de barışının sağlanmasının en temel adımlarından bir tanesinin önümüzdeki anayasa çalışmaları olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Önümüzde iki yol var ya bir rötuş anayasası yapacaksınız ya da reform anayasası yapacaksınız. Türkiye'nin artık bir rötuş anayasasına ihtiyacı yoktur. Ümit ediyorum 2012 yılı yeni anayasanın yapıldığı bir yıl olacak, milletin 'tamam şimdi oldu' diyeceği bir anayasa reformunu Türkiye gerçekleştirmiş olacak" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Genç Siyasetçilere ihtiyacı var"

Demokrat Parti'nin Türkiye siyasetinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin artık vizyonu olan genç nesil siyasetçilere ihtiyacı var. Bu çerçevede Demokrat Parti'deki bu değişimi önemli bir adım olarak görüyorum. Kendilerini ve arkadaşlarını yakinen tanıyoruz. Türkiye demokrasisine, Türkiye milletine anlamaya dönük fikirlerinin de gerçekten yerinde ve önemli olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin birçok can sorunu olduğunu belirterek, "Meselelere ışıl tutabilecek ortak paydaları aramak adına, bütün siyasi partilerin, 'Dostlar alışverişte görsün' diye değil, amaca yönelik anlayışlarını karşılıklı meseleleri konuşarak, tartışarak ve uzlaşarak Türkiye'nin öncelikli meselelerine el atması gerektiğini ifade etmek isterim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtulmuş'tan, DP Genel Başkanı Uysal'a Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement