Kurumsal İletişimcilerin Odağında - Son Dakika
Güncel

Kurumsal İletişimcilerin Odağında

Kurumsal İletişimcilerin Odağında

Yeni yönetimi geçtiğimiz Mart ayında göreve başlayan Kurumsal İletişimciler Derneği, "KİD Reboot" adını verdiği "stratejik planı"nı açıkladı.

30.06.2018 09:50

Geçtiğimiz hafta Borusan Contemporary'de düzenlenen toplantıya dernek üyelerinin yanısıra, halkla ilişkiler ve medya sektöründen iletişimciler katıldı.

Yeni stratejinin sunumunu yapan KİD Başkanı Şule Yücebıyık, yeni yönetim olarak göreve geldikleri Mart ayından bu yana stratejik planlama ve eğitime odaklandıklarını söyledi.

Dünyanın lider yönetim danışmanlığı şirketi KPMG ile birlikte kapsamlı bir araştırma ve mesleki global trend analizi yaptıklarını anlatan Yücebıyık, stratejik planlama sürecinde kurumsal iletişim mesleğinin değişen dinamikleri ile başta kurumların olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin iletişimden ihtiyaç ve beklentilerini yeniden değerlendirme imkânı bulduklarını kaydetti.

Yücebıyık şöyle devam etti: "KPMG'nin önderliğinde, Strateji Çalışma Grubu'muz KİD'i geleceğe taşıyacak yeni vizyonumuzun temelini atmak için çalıştı. Bu çalışmalar sürerken Eğitim Çalışma Grubu'muz yeni bir öğrenme platformunun temelini attı. Daha kapsayıcı, fayda odaklı ve sürekli öğrenen ve paylaşan yeni KİD vizyonu ile iletişim sektörüne katkı sunmaya devam edeceğiz."

Yeni stratejik plan KİD'de üyelik yapısından iletişimine dek birçok alanda yenilikler getiriyor. Buna göre; Dernek, kurumsal üyeliklerin yanı sıra bireysel ve öğrenci üyeliklerine de açıldı. Derneğin çalışma grupları sadece üyelere değil üye dışı katkıda bulunmak isteyen iletişimci/araştırmacı/öğrencilere açıldı.

Yeni vizyonu ile KİD'in odağı aşağıdaki temel noktaları kapsayacak:

İletişim sektörünün standartlarını yükseltmek.

İletişimde dijital transformasyon

Genç iletişimciler ve profesyonel iş dünyası için yeni nesil eğitim ve öğrenme platformları kurmak

Kurumsal iletişimin etki gücünü ve potansiyelini ekonomik ve sosyal fayda yaratma amacıyla harekete geçirmek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurumsal İletişimcilerin Odağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement