Kuşadası'nda Kimyasal Sızıntı Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuşadası'nda Kimyasal Sızıntı Tatbikatı

Kuşadası\'nda Kimyasal Sızıntı Tatbikatı
14.04.2026 17:30

Kuşadası'nda deniz kimyasal sızıntılarına müdahale için tatbikat yapıldı, önlemler alındı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, denizde meydana gelebilecek kimyasal sızıntılara müdahale amacıyla tatbikat yapıldı.

Ege Port Limanı'nda, yaz sezonunda yaşanan yoğun deniz trafiğinde meydana gelebilecek bir kaza veya kimyasal sızıntıya anında müdahale edebilmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kuşadası Liman Başkanlığı ekiplerince tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği, limanda yakıt alan gemiden kimyasal sızıntı olması nedeniyle deniz yüzeyinde oluşan kirliğin yayılmaması ve deniz canlılarına zarar vermemesi için müdahalede bulunuldu.

Hazırlanan eylem planı çerçevesinde, Kuşadası Ege Port Limanı tarafından çevre birimi başta olmak üzere tüm ilgili departmanlar harekete geçirilerek lojistik, güvenlik ve diğer destek unsurlarıyla iletişim kuruldu.

Sızıntı olan gemi, bariyerlerle çevrilerek sızıntının yayılması engellendi. Ardından, kirliliği toplama aşamasına geçilerek sıyırıcı adı verilen araçlar denize indirildi ve deniz yüzeyinden toplanan kirlilik depolama tanklarına aktarıldı.

Atıkların, lisanslı atık alım tesislerine gönderilmesiyle tatbikat sonlandırıldı.

Tatbikatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin, Kuşadası Liman Başkan Vekili Önder Eyigün ve Kuşadası Gümrük Müdürü Ayşe Arslantaş da izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Kimyasal Sızıntı Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement