Kütahya Valisi Gediz Ve Çeltikçi Göletinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Kütahya Valisi Gediz Ve Çeltikçi Göletinde İncelemelerde Bulundu

Kütahya Valisi Gediz Ve Çeltikçi Göletinde İncelemelerde Bulundu

Vali Şerif Yılmaz, DSİ tarafından yapılan Gediz Göleti ile İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Çeltikçi Göletinde incelemelerde bulundu.

20.06.2013 16:15

Vali Şerif Yılmaz, 19.06.2013 Çarşamba günü yapmış olduğu Gediz ilçesi inceleme gezisinde DSİ tarafından yapılan Gediz Göleti ile İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Çeltikçi Göletinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Gediz Göletine giden Vali Sayın Şerif Yılmaz burada DSİ 34. Şube Müdür v. Emre Moralıoğlu ve şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

Temeli 20.04.2012 tarihinde atılan Gediz ilçesi eski muhipler mahallesinde Gediz'e 3. Km mesafede Çayköy Deresi üzerinde yer alan gölet ile yaklaşık 4000 dekar tarım arazisi sulanacak olup sulama sahasında buğday, şeker pancarı, fasulye, silaj, sebze, mısır, yonca ve meyve üretimi yapılacak. Proje tamamlandığında 1.400.000 TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. Şuandaki, fiziki durumu % 80 civarındadır.

Daha sonra Çeltikçi Göletine geçen Vali Sayın Şerif Yılmaz burada da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya ve Köy Muhtarı Mehmet Dinçer'den bilgiler aldı.

İlimiz genelinde yapılan en büyük sulama amaçlı göletlerden biri olan Gediz Çeltikçi sulama göleti; 25 kret yüksekliğine, 2.300.000 m³ su depolama hacmine sahip olup yaklaşık 5000 dekar tarım arazisine sulama suyu sağlamaktadır.

Vali Şerif Yılmaz tarafından yapılan inceleme gezisine Vali Yardımcısı M. Haluk Saygı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı M. Ali Saraoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya, DSİ 34. Şube Müdür v. Emre Moralıoğlu ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kütahya Valisi Gediz Ve Çeltikçi Göletinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement