Kutlu, Eskişehir Ticaret Borsası'nda İlk Ortak Ürünü Arpa Alımını Başlattı - Son Dakika
Güncel

Kutlu, Eskişehir Ticaret Borsası'nda İlk Ortak Ürünü Arpa Alımını Başlattı

Kutlu, Eskişehir Ticaret Borsası\'nda İlk Ortak Ürünü Arpa Alımını Başlattı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, yeni seçilen Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve Ticaret Borsasında ilk ortak ürünü arpa alımını başlattı.

06.07.2013 14:23

Eskişehir Ticaret Borsası'nda Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının borsaya getirdikleri arpa ve buğdayları görevli eksper ve Tarım Kredi Kooperatifleri personellerinin alıcı olarak katıldığı seanslarda alımlar gerçekleştiriliyor.

İlk işlem, Genel Müdür Abdullah Kutlu'nun ziyareti ile birlikte Çukurhisar Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Hüseyin Turan'dan 6 ton arpa alımı ile gerçekleşti. Bu uygulama ile seanslarda alınan ürünlerin bedelleri, borcu bulunan ortağın borcuna mahsup edilmekte, borcu bulunmayanlara ise alım bedelleri ödenmektedir.

Kutlu, basına yaptığı açıklamada; " 1 milyon 100 bin ortağı, 1659 kooperatif ve 189 hizmet bürosu ile ülkemizin en büyük çiftçi ailesiyiz. 2012 yılında 4,5 milyar TL kredi kullandırdık. Ortaklarımızın her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını kaliteli ve uygun fiyattan karşılıyoruz. Ortaklarımızın ürünlerini de piyasa fiyatlarından alarak değerlendiriyoruz. Kütahya Bölge Birliği'ne bağlı kooperatiflerimiz, özellikle arpa ve buğday alımlarını kooperatif sahalarında başarıyla gerçekleştiriyorlardı. Bugünden itibaren ürününü Eskişehir Ticaret Borsası'nda satmak isteyen ortaklarımızın arpa ve buğdayları da, borsa seans salonunda bulunan yetkililerimiz tarafından fiyat verilerek alınacaktır. Yöre çiftçisine hayırlı uğurlu olmasını dilerim." dedi.

Ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında kooperatifler tarafından kooperatif mahallinde ürün alımı yapılmakla birlikte, ürününü Eskişehir Ticaret Borsası'na götürerek satmak isteyen ortaklarımıza ait arpa ve buğdaylar da Tarım Kredi personeli tarafından seanslara iştirak edilerek alınacak.

Ziyarete, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Varol Yıldız ile Kütahya Bölge Müdürü Mustafa Çırak da iştirak etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutlu, Eskişehir Ticaret Borsası'nda İlk Ortak Ürünü Arpa Alımını Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement