Kuveyt'te, muhalif Ümmet Partisi Genel Başkanı Hakim el-Matiri'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü öven Tweet attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Matiri, sosyal paylaşım ağı Twitter'da paylaştığı, "IŞİD'in, ülkemiz Kuveyt sınırına gelmesini görmemiz çok uzun sürmeyecek" ve "IŞİD Bağdat'ı özgürleştirir özgürleştirmez sancağı burada da dalgalanacak" şeklindeki ifadeleri sebebiyle gözaltına alındı.
Ümmet Partisi'nden yapılan açıklamada ise Matiri'nin hesabının hacklendiği belirtildi. Açıklamada, parti taraftarları, Matiri'nin alıkonulduğu emniyet binası önünde eylem yapmaya çağrıldı. - Kuveyt
Son Dakika › Güncel › Kuveyt'te Işid Tweet'ine Gözaltı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?