Kuyu Kapanmazsa Sandığa Gitmeyecekler - Son Dakika
Güncel

Kuyu Kapanmazsa Sandığa Gitmeyecekler

Kuyu Kapanmazsa Sandığa Gitmeyecekler

Isparta'nın Yakaören Köyü'nde termal su çıkarmak amacıyla açılıp 4 yıldır gaz sızdıran kuyu kapatılmazsa, 2 bin 500 nüfuslu köy genel seçimde sandığa gitmeyecek.

08.04.2011 14:30

Isparta'nın Yakaören Köyü'nde termal su çıkarmak amacıyla açılıp 4 yıldır gaz sızdıran kuyu kapatılmazsa, 2 bin 500 nüfuslu köy genel seçimde sandığa gitmeyecek. Köy muhtarı Mehmet Pediz, "Ortak karar aldık. Herkes bu karara uyacak" dedi.

Merkez'e bağlı Yakaören Köyü'nde termal su çıkarmak amacıyla eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde açılan kuyudan çıkan gaz, köy halkının sabrını tüketti. Termal su çıkarmak amacıyla 4 yıl önce açılan kuyu etrafında toplanan köylüler, burayla ilgili tedbir alınmamasını alkışlarla protesto etti. Kuyudan çıkan gazın tehdidi altında yaşadıklarını söyleyen köy sakinleri, "Buranın kapatılmasını istiyoruz, ama gelenler bir çare bulmadan geri gidiyor" dedi.

OY KULLANMAYACAKLAR

Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz, köy sakinleri olarak ortak bir karar aldıklarını belirterek, genel seçimin yapılacağı 12 Haziran tarihinden önce kuyu kapatılmazsa sandığa gitmeyeceklerini söyledi. 2 bin 500 nüfuslu köyde bin 400 seçmen olduğunu kaydeden Pediz, 4 yıldır her türlü girişim ve çağrılarına, kuyunun kapatılacağının söylenmesine rağmen sonuç alınmadığını dile getirdi. Pediz, hiçbir partiye oy vermeyeceklerini belirtti.

REFERANDUMDA YÜZDE 75 EVET ÇIKMIŞ

Köy sakinlerinden Mehmet Kurt da, bu kuyudan çıkan kokudan Isparta'nın da rahatsız olduğunu belirterek, "Buna bir çare arıyoruz. Köy halkı ölüme mi mahkum olsun, yoksa burayı terk mi etsin. Biz siyasileri istemiyoruz, devlet buraya gelsin" dedi. Kuyunun hemen yanında gül tarlası bulunan Mehmet Ayhan ise iki yıldır gülünü toplayamadığını aktardı. Ayhan, 12 Haziran seçimlerinde oy vermeyeceğini belirterek, "Oradan 3 bin lira gelirim vardı. Şimdi kokudan toplayamıyorum. Gelirim gitti" dedi. Köy sakinlerinden Şenol Sapmaz da hür iradelerini kullanarak oy kullanmayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Eğer bizi vatandaş olarak görselerdi sesimizi duyarlardı. Bu nedenle oy kullanmayacağız, büyüklerimiz kusura bakmasın. Referandumda burada yüzde 75 'evet' çıktı. Büyüklerimiz bizi duysun. Vatandaş isek bizim sesimizi duysunlar, gelsin kapatsınlar. Herkes bu kokudan rahatsız. Evlerde yatamıyoruz. Devlet gelirse sandığa gideceğiz." - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyu Kapanmazsa Sandığa Gitmeyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement