Kuzey ve Güney Kore Arasında Askeri Telefon Hattı Yeniden Açılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuzey ve Güney Kore Arasında Askeri Telefon Hattı Yeniden Açılacak

Kuzey ve Güney Kore Arasında Askeri Telefon Hattı Yeniden Açılacak
05.09.2013 15:50

Kuzey Kore’nin mart ayında kestiği Güney Kore ile askeri telefon hattının yeniden devreye gireceği bildirildi.

Kuzey Kore'nin mart ayında kestiği Güney Kore ile askeri telefon hattının yeniden devreye gireceği bildirildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin Kaesong'da halen kapalı bulunan ortak sanayi kompleksine geçişlerin koordine edilmesi için kullanılan telefon ve fax hatlarının yeniden açılmasını kararlaştırdığı bildirildi.

Kuzey Kore, mart ayında Güney'le yaşadığı gerginlik sonrası yardım hattını kesmiş, Seul ve Washington'a nükleer hava saldırısı tehdidinde bulunmuştu. İki ülke geçen ay ise sanayi kompleksinin yeniden açılması konusunda anlaşmıştı.

Askeri yardım hattının yeniden devreye girmesiyle iki ülke arasında son dönemde yaşanan anlaşmazlıkların yatışacağı belirtiliyor. - Seoul-t'ukpyolsi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey ve Güney Kore Arasında Askeri Telefon Hattı Yeniden Açılacak - Son Dakika


Advertisement