Lahey Temyiz Mahkemesi, Türk Mahkuma 11 Yıl Cezayı Onayladı - Son Dakika
Güncel

Lahey Temyiz Mahkemesi, Türk Mahkuma 11 Yıl Cezayı Onayladı

Lahey Temyiz Mahkemesi, Türk Mahkuma 11 Yıl Cezayı Onayladı

Lahey Temyiz Mahkemesi, Ahmet Okçi'ye verilen 11 yıl hapis cezasını onayladı.

18.01.2012 19:08

Lahey Temyiz Mahkemesi, Ahmet Okçi'ye verilen 11 yıl hapis cezasını onayladı.

Hollanda'da Temyiz Mahkemesi, 2008 yılında lokantasını ve otomobilini ateşe verdikten sonra belediye sarayına girip beş kişiyi rehin alan Ahmet Okçi'nin mahkumiyetini ve kendisine verilen 11 yıl hapis cezasını onayladı.

Lehey'deki Temyiz Mahkemesi, 2011 yılının başlarında yüksek mahkemenin Ahmet Okçi hakkında verdiği 11 yıl hapis cezasını onayladı. Cezasının onaylanmasına "Bunlar beni bitirmek istiyor. Hukuk açısından artık Hollanda'da yapacak bir şey kalmadı. Şimdi haklılığımı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aramaya devam edeceğim" diyerek tepki gösteren Okçi, en kısa zamanda avukatı ile görüşüp gerekli girişimleri başlatacağını söyledi.

Savcının 17 yıl talep ettiği Okçi, 2009 yılında yargılandığı Almelo Mahkemesi tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aldığı cezaya itiraz hakkını kullanıp 2010 yılında bir üst mahkemeye başvuran Okçi, 14 yılla yargılandığı davada cezası iki yıl daha artarak 11 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Ahmet Okçi, 16 Haziran 2008 tarihinde Hollanda'nın Almanya sınırına yakın Almelo kentinde önce lokantasını daha sonrada belediye sarayının önünde otomobilini ateşe verip iki silahla birlikte belediye sarayının içine girip İmar ve İskandan sorumlu encümen üyesi Bert Kuiper'in aralarında bulunduğunu 5 kişiyi rehin almıştı. Yapılan görüşmeler sonrasında kan dökülmeden polise teslim olan Okçi, Almelo kentinde 'De Rechter' isimli lokantasına ruhsat verilmesi konusunda yaşadığı sorunlar yüzünden cinnet geçirdiğini iddia ederek, olay günü yaşananları hatırlamadığını söylemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lahey Temyiz Mahkemesi, Türk Mahkuma 11 Yıl Cezayı Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement