Lapseki'de Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Lapseki'de Kuvvetli Yağış

Lapseki\'de Kuvvetli Yağış

Lapseki'de, kuvvetli yağışın Şevketiye köyündeki derede taşkına neden olması sonucu 20'den fazla evde su baskını yaşandı ve iki küçükbaş hayvan telef oldu.

16.07.2014 12:07  Güncelleme: 12:11

Lapseki ilçesinde, kuvvetli yağışın Şevketiye köyündeki derede taşkına neden olması sonucu 20'den fazla evde su baskını yaşandı ve iki küçükbaş hayvan telef oldu.

Sabah başlayan kuvvetli yağış yüzünden yüksek kesimlerden suların getirdiği ağaç parçaları, köydeki köprünün ayaklarını tıkadı.

Köprüyü aşan sular, bölgedeki 20'den fazla ev ile Gürecialtı Şehit Hasan Öztekin Camisi'nin bahçesine doldu.

Dere yakındaki bir evde yaşayan İbrahim Uygun'un iki kuzusu da sele kapılarak telef oldu.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Lapseki Belediyesine bağlı ekipler tarafından köyde temizlik çalışması başlatıldı.

Olayın ardından köye giden Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ile Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Muhtar Seyfettin Turan'dan bilgi aldı.

Sabah ormanlık alandaki Çavuşköy'den kuvvetli yağmur suyunun Şevketiye'ye doğru geldiği yönünde uyarı aldıklarını belirten Turan, "Biz de vatandaşlarımıza haber verdik. Çok şükür, can kaybımız yok ama dere kenarında bulunan 20'yi aşkın evi su bastı. Bir kişinin de iki kuzusu telef oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lapseki'de Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement