Lepistes Balığı Sevenler Dernek Kurdu - Son Dakika
Güncel

Lepistes Balığı Sevenler Dernek Kurdu

Lepistes Balığı Sevenler Dernek Kurdu

Akvaryumları süsleyen balıkların başında gelen lepistes balığını sevenler, İzmir'de dernek kurdu.

22.02.2013 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akvaryumları süsleyen balıkların başında gelen lepistes balığını sevenler, İzmir'de dernek kurdu. Farklı yaşlarda ve meslek gruplarında çok sayıda kişiyi bir araya getiren dernek, internet ortamında uzun süre diyalog kuran lepistes sevenler tarafından kuruldu.

Derneğin yöneticisi Ufuk Şanlı, "Birçok akvaryum balığı var ama lepistes besleyenlerde ayrı bir bağımlılık yapıyor" diye konuştu.

Akvaryumlarda en çok beslenen balıklardan birisi olan ve ortalama boyu 1 santim olan lepistes balığını sevenler, internet ortamında başlattıkları birlikteliklerini dernek çatısı altında sürdürüyor. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi olan dernek yöneticisi Ufuk Şanlı, lepistes beslemenin insanlarda bağımlılığa neden olduğunu söyledi. Dernek olarak ülkemizdeki diğer lepistes sevenlerine de ulaşıp bilgi alışverişinde bulunduklarını anlatan Şanlı, "Balığın yetiştirilmesi, hastalıkları ve yemleri gibi konularda bilgilerimizi aktarıyoruz. Çok sayıda insan bize ulaşıyor ve tanıştıktan sonra derneğimize üye olmak istiyor. Şu an yurdun farklı şehirlerinden 100'ün üzerinde üyemiz var. Çok farklı yaşlardan ve meslek grubundan insanla dernek çatısı altında buluştuk" dedi.

Yüze yakın türü olan lepistes balığının birçok türünün ithal edildiğini ve bu yüzden bu türlerin fiyat olarak yüksek olduğunu kaydeden Şanlı, "Dernek olarak türlerin ıslahı üzerinde yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Günümüzde daha çok tür ülkemizde yetiştiriliyor ve bu da fiyatların düşmesini sağladı. Daha çok türün burada yetiştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lepistes Balığı Sevenler Dernek Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement