Liberman: Yeni Anlaşma Çatışmayı Önlemeyecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Liberman: Yeni Anlaşma Çatışmayı Önlemeyecek

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Eski Savunma Bakanı Liberman, Lübnan ile yapılan anlaşmanın Hizbullah durumunu değiştirmeyeceğini belirtti.

Eski İsrail Savunma Bakanı ve İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, İsrail ile Lübnan arasında ABD arabuluculuğunda imzalanan çerçeve anlaşmasının yeni bir çatışmayı önlemeyeceğini vurguladı.

Liberman, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ve Lübnan'ın resmi temsilcileri tarafından anlaşmanın imzalanmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Bununla birlikte Liberman, Hizbullah'ın askeri kapasitesini her geçen gün artırdığını öne sürerek, "Bir sonraki çatışma sadece zaman meselesidir." ifadelerini kullandı.

Liberman, İsrail ile Lübnan'ın ortak çıkarının, Lübnan hükümetinin ülke topraklarının tamamında tam egemenlik sağlaması olduğunu kaydetti.

Bunun ise "Hizbullah'ın ortadan kaldırılmasını gerektirdiğini" savunan Liberman, söz konusu hedefin Lübnan'ın egemenliğinin tesisi açısından gerekli olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: AA