Libya'da 9 çocuk mayın patlaması sonucu hayatını kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Libya'da 9 çocuk mayın patlaması sonucu hayatını kaybetti

04.04.2024 17:26

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Libya'da 2023 yılında 9 çocuğun mayın ve patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. UNICEF'in Libya Ofisi, 4 Nisan Dünya Mayın Farkındalık Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, UNICEF'in Libya'da 150 bin kişiye radyo ve basılı medya aracılığıyla patlamamış mühimmatların tehlikesi hakkında bilgilendirme yaptığı ve 39 bin çocuğa doğrudan eğitim verdiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2023'te Libya'da 9 çocuğun mayın ve patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

UNICEF'in Libya Ofisi, "4 Nisan Dünya Mayın Farkındalık Günü" münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

Libya'da 2023'te 9 çocuğun mayın ve patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, bu konuda acilen pratik adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

UNICEF'in Libya'da patlamamış mühimmatların tehlikesi konusunda 150 bin kişiye radyo ve basılı medya aracılığı ile 39 bin çocuğa ise doğrudan eğitim verdiği aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da 9 çocuk mayın patlaması sonucu hayatını kaybetti - Son Dakika


Advertisement