Liselilerden, 'Trafikte Gençlik Hareketi' Projesi - Son Dakika
Güncel

Liselilerden, 'Trafikte Gençlik Hareketi' Projesi

Liselilerden, \'Trafikte Gençlik Hareketi\' Projesi

İzmit Lisesi öğrencileri, trafik kazalarına dikkat çekmek ve herkesin trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla ellerinde döviz ve pankartlarla yürüdü.

22.01.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Lisesi öğrencileri, trafik kazalarına dikkat çekmek ve herkesin trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla ellerinde döviz ve pankartlarla yürüdü.

İzmit Lisesi öğrencileri Arda Devrant, Onur İnciel, Ozan Can, Mehdi Güneş ve Ayşenur Erdoğan, öğretmenlerinin desteğiyle 'Gençlerin Trafikte Güvenli Yaya Hareketi' adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yürüyüş yolu boyunca ellerindeki pankart ve dövizlerle 'Yaya kurallarına uyalım', 'Kırmızı ışıkta dur', 'Trafikte doğru hareket hayat kurtarır' sloganları attı.

Öğrenciler, trafik kuralları ile ilgili hazırlanmış broşür ve göğüs kartlarını yürüyüş yolu boyunca vatandaşlara dağıttı. Sabri Yalım Parkı'nda öğrenciler adına açıklama yapan Arda Devran, yayaların güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla bu yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizler bu yürüyüşümüzle yaya kazalarına dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız gençlerin trafikteki duyarlılıklarını arttırarak olaşabilecek yaya kazalarının önüne geçmektir. Sürücülerimizin ve yayalarımızın gerekli kurallara uymalarını istiyoruz." - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselilerden, 'Trafikte Gençlik Hareketi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement