Living Lab 'Girişimcilik Kampı' Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Living Lab 'Girişimcilik Kampı' Sona Erdi

Living Lab \'Girişimcilik Kampı\' Sona Erdi

Başakşehir Living Lab Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Akıllı Şehircilik ve Belediye Uygulamaları Geliştirme ve Girişimcilik Kampı’ sona erdi.

05.05.2014 11:45

Başakşehir Living Lab Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Akıllı Şehircilik ve Belediye Uygulamaları Geliştirme ve Girişimcilik Kampı' sona erdi. Birçok projenin sunulduğu kampta dereceye giren girişimcilere ödüller verildi.

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Living Lab Merkezi'nin düzenlediği etkinliğe katılan 35 girişimci kamp süresince eğitimler aldı, projelerini geliştirdi. Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen kampın son gününde girişimciler, mentoller, potansiyel yatırımcılar ve jüriye sunumlarını yaptı. Girişimcilerin projelerini değerlendiren jüride; Tikle kurucusu CEO Bora Şahinoğlu, Eskişehir O.S.B kurucusu Yılmaz Çakır, Startupbootcamp İstanbul Yöneticisi Gülsüm Çıracı, Başakşehir Living Lab Koordinatörü Ömer Onur, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel yer aldı.

Kamp hakkında bilgiler veren Pamuközer, "Başakşehir Living Lab, İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Başakşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz girişimcilik kampında, katılımcılar 54 saat çalıştı. Burada girişimler hayat buldu, tüm girişimciler akıllı şehircilik alanında projeler üretmeye çalıştı. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

GİRİŞİMCİLER JÜRİ KARŞISINDA TER DÖKTÜ

2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin son gün programı 20 yaş altı girişimci öğrencilerin sunumlarıyla devam etti. Genç girişimciler; insan hayatını kolaylaştırmaya, enerji tüketimini, iş gücünü azaltmaya yönelik hazırladıkları çalışmaları jüriye ve katılımcılara anlattı. Program, 3 günlük 'Akıllı Şehircilik ve Belediye Uygulamaları Geliştirme ve Girişimcilik Kampı'na katılarak projelerini geliştiren 20 yaş üstü katılımcıların sunumlarıyla devam etti. 10 projenin yarıştığı bölümde jüri, çalışmaları; iş modeli, tasarım ve teknik özellikleri dallarında değerlendirdi. Yarışmada 20 yaş altı girişimcilik alanında 'Model Devriye' projesi 1'inci oldu. 20 yaş üstünde birinciliğini 'Sorak' projesi aldı. 2'nciliği 'Yakındur' projesi alırken 3'üncülüğü 'Scoutbox' ve 'Trafik ihbar' projesi paylaştı. Yarışma sonunda düzenlenen törende dereceye girenlere sertifikaları ve ödülleri verildi. Kampa katılanlara Başakşehir Living Lab bünyesinde gerçekleştirilecek tüm eğitimlere katılma hakkı verildi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verildiği törende ayrıca ilk 3'e, Başakşehir Living Lab tarafından 'Kuluçka' desteği sağlanacak.

"LİVİNG LAB GİRİŞİMCİLER İÇİN İDEAL BİR ORTAM"

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Yılmaz Çakır, "Living Lab benzeri çalışmalar var ama hiçbirinin modeli yok. Bu çalışma dünyadaki tüm örnekler yerinde incelendi, en iyi tarafları alınarak geliştirildi. Akabinde de böylesine güzel projelerin kampların hayata geçirilmesinde burası ideal bir mekan oldu. Bu kısa sürede bu kadar güzel projeler üretmeleri çok müthiş. Bu girişimlerin kısa sürede sayılarının artması için Living Lab gibi ortamlar gerekiyor" şeklinde konuştu.

"YEREL BEYİN GÖÇÜNÜ BAŞAKŞEHİR'E ÇEKECEK BİR PROJE"

'Akıllı Şehircilik ve Belediye Uygulamaları Geliştirme ve Girişimcilik Kampı'nda geliştirdikleri 'Sorak' projesi ile 1'inciliği kazanan Emre Budur, "Kamp, Başakşehir için çok uygun bir çalışma olmuş. Başakşehir'i cazibe merkezi haline getirecek bir mekan burası. Devlet genç girişimcilere maddi destek sunsa da yer sunamıyordu. Başakşehir'de girişimcilere yer tahsis edilmesi çok hoşuma gitti. Aklımdaki fikirleri burada hayata geçirmiş oldum. Yerel beyin göçünü buraya Başakşehir'e çekecek bir proje" diye konuştu.

Emre Budur ile 1'inciliği paylaşan Kaan Seyitoğulları ise, "Sorak projemizle; vatandaşın sorunlarını ve isteklerini en kısa yoldan yetkili kişi ve kurumlara duyurabilmesini sağlamayı amaçladık. Eleme ve puanlama sistemiyle yönetici ve kişilerin gerçekten önemli olan sorunu cevaplandırabilmesine imkan veren bir çalışma oldu" ifadelerini kullandı.

Program, kokteyl ile son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Living Lab 'Girişimcilik Kampı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement