Londra'daki Nijerya Güvenlik Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Londra'daki Nijerya Güvenlik Toplantısı

Londra\'daki Nijerya Güvenlik Toplantısı

Nijerya Devlet Başkanı Jonathan'ın, toplantıda alınan kararlardan memnun olduğu bildirildi.

13.06.2014 00:02

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın, İngiltere'nin başkenti Londra'daki  Nijerya Güvenlik Toplantısı'nda alınan kararları memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Devlet Başkanlığı Danışmanı Reuben Abati'nin yaptığı açıklamaya göre, Jonathan, terörle mücadelede istihbarat paylaşımını sağlayacak yeni bir birimin faaliyete geçirilmesine ilişkin kararın kendilerini memnun ettiğini, bölge ülkelerinin sınırlarına Çok Uluslu Ortak Görev Gücü devriyeleri yerleştirme kararının da olumlu olduğunu ifade etti.

Jonathan, kararların, İngiltere, ABD ve Fransa'nın da teknik desteğiyle hayata geçirilmesinin, Nijerya'nın terörle mücadelesine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Goodluck Jonathan, nisan ayında Chibok'taki okullarından Boko Haram militanlarınca kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması ve Nijerya'nın tüm bölgelerinde güvenliğin sağlanmasına ilişkin seçenekler üzerinde çalışmayı sürdürdüğünü de ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Londra'daki "Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Zirvesi" çerçevesinde başkanlığını yaptığı Nijerya Güvenlik Toplantısının ardından, Nijerya'nın Boko Haram örgütüyle mücadelesine yardımcı olmak için İngiltere'nin bu ülkeye savunma ve gelişim alanlarında destek vereceğini de bildirmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra'daki Nijerya Güvenlik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement