Londra Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Londra Türk Film Festivali Başladı

Londra Türk Film Festivali Başladı

Festivalin gala gecesinde, "Yozgat Blues" filminin İngiltere prömiyeri yapıldı.

23.05.2014 00:37

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 19'uncusu düzenlenen Londra Türk Film Festivali, Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği "Yozgat Blues" filminin İngiltere prömiyeriyle başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da spor ve sanat etkinliklerinin yapıldığı O2 Arena'da bulunan Cineworld sinemasındaki gala gecesine, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can, ödüllü tiyatro ve sinema oyuncusu Serra Yılmaz, "Yozgat Blues" filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, filmin başrol oyuncusu Ercan Kesal, Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Şen ile çok sayıda Türk ve yabancı davetli katıldı.

Soma'daki maden faciasının anıldığı gecenin başlangıcında, festivalin direktörü Vedide Kaymak faciada yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Gecede sanatçı Serra Yılmaz'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilirken, Derviş Zaim'in yönetmenliğini yaptığı "Devir" filmi 6 aday arasından Golden Wings Dijital Dağıtım ödülünün sahibi oldu. Londra'daki gala gecesine katılamayan Zaim'in yerine, ödülü "Devir" filminin ses tasarımcısı Burak Topalakçı aldı. Ödülünü Ataşe Selçuk Can'dan alan Serra Yılmaz ise törendeki konuşmasında işini çok sevdiğini dile getirerek, "Bu ödülü almaktan dolayı çok müteşekkirim" dedi.

Ayrıca törende konuşan "Yozgat Blues" filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Böylesine büyük bir ekranı görmekten dolayı biraz gerginlik yaşıyorum çünkü büyük ekranda hataların görülmesi kaçınılmaz" diye konuştu.

1 Haziran'a kadar sürecek Londra Türk Film Festivali çerçevesinde, beş farklı sinemada 20'den fazla film, belgesel ve kısa film gösterilecek. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement