Lübnan'da Güvenlik Zirvesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Lübnan'da Güvenlik Zirvesi

10.07.2026 11:26

Cumhurbaşkanı Avn, Genelkurmay Başkanı ile güvenlik durumunu ve İsrail ile anlaşmayı görüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Genelkurmay Başkanı Rudolf Heykel ile ülkedeki güvenlik durumunu, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'ın güneyindeki gelişmeleri ve İsrail ile imzalanan çerçeve anlaşmasının uygulanmasına yönelik hazırlıkları ele aldı.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Avn, Genelkurmay Başkanı Heykel'i Baabda Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'ın güneyindeki gelişmeler ile ülke genelindeki güvenlik durumu değerlendirildi.

Taraflar ayrıca, ABD'de 26 Haziran'da imzalanan çerçeve anlaşmasında öngörülen ve İsrail ordusunun çekilmesiyle eş zamanlı olarak Lübnan ordusunun konuşlanmasının planlandığı pilot bölgelerde yürütülen hazırlıkları ele aldı.

Görüşmede, Lübnan ordusunun ülke genelinde yürüttüğü görevler ile askeri kurumun durumu ve personelin ihtiyaçları da değerlendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da Güvenlik Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement