Lüleburgaz'da Modern Hayvancılık Tesisleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Lüleburgaz'da Modern Hayvancılık Tesisleri Açıldı

Lüleburgaz\'da Modern Hayvancılık Tesisleri Açıldı

-tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmesi Modern Hayvancılık ve Tarımsal Eğitim Tesisleri düzenlenen törenle açıldı.

21.04.2011 18:15

-tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmesi Modern Hayvancılık ve Tarımsal Eğitim Tesisleri düzenlenen törenle açıldı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi Alacaoğlu Köyü yolu üzerinde bulunan 150 dekar arazi üzerinde kurulan tesisin açılışına Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Gülten, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat, TİGEM Daire Başkanı Hakkı Somun, İşletme Müdürü Faruk Erken, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacı Haliloğlu, HEAŞ Genel Müdürü Abdürrezzak Katırcıoğlu, ve yerel yöneticiler katıldı.

Tesisin açılış töreninde konuşan İşletme Müdürü Faruk Erken, 2007 yılında 150 dekar arazi üzerinde yapımına başlanan damızlık süt sığırcılığı tesisinin 2011 yılı başı itibarıyla büyük oranda tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.

Halihazırda 800 ana baş olmak üzere toplam bin 500 baş kapasiteli olan tesiste 300 ana toplam 600 baş sığır bulunduğunu belirten Erken şunları söyledi:

"Kısa süre içerisinde damızlık ihtiyacı karşılanarak tam kapasite ile çalışır hale gelinecektir. Bu durumda işletmemizden dağıtılacak damızlık sığır sayısı ve süt üretimi 2, 5 kat artacaktır. Yeni sığırcılık tesisi, bilgisayar kontrollü sürü yönetim sistemi ve sağım, modern ahırlar, buzağı barınakları, yemleme mekanizasyonu, gübre uzaklaştırma sistemleri, gürse değerlendirme, elektro-pens ile çevrili meralar ve çevre düzenlemeleri ile örnek bir site durumundadır. "

Açılış töreninin ardından, konuklar tesis gezerek yetkililerden bilgi aldı. - Kırklareli/ Lüleburgaz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lüleburgaz'da Modern Hayvancılık Tesisleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement