Macaristan'da Osmanlı Dönemine Ait Eserler Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Macaristan'da Osmanlı Dönemine Ait Eserler Bulundu

Macaristan\'da Osmanlı Dönemine Ait Eserler Bulundu
06.03.2014 10:21  Güncelleme: 10:19

Macaristan'ın Eğri şehrinde Osmanlı dönemine ait taş bina, tabakhane kalıntıları ve çeşitli eserler bulundu.

Macaristan'ın Eğri şehrinde Osmanlı dönemine ait taş bina, tabakhane kalıntıları ve çeşitli eserler bulundu.

Macar Haber Ajansı MTI'nın haberine göre, Macaristan'ın Eğri şehrinde Osmanlı dönemine ait bir ahşap ve taş bina, tabakhane olarak kullanılan yerlerin kalıntılarının yanı sıra 16. yüzyıla ait çeşitli seramikler, baltalar, elbise süsleri, zırh ve mürekkep kutusu bulundu.

Şehrin meydanına yapılması düşünülen fıskiye için başlatılan kazılarda rastlanan Osmanlı dönemi kalıntılarının ortaya çıkarılması için ocak sonu başlayan kazılara devam ediliyor.

Kazı sorumlusu arkeolog Agoszton Halasz, kazı alanının dışında da Osmanlı dönemine ait kalıntıların olduğunu düşündüklerini ve kazılara devam edeceklerini söyledi.

Eğri şehri, 1596-1687 yılları arasında Osmanlı egemenliğindeydi. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da Osmanlı Dönemine Ait Eserler Bulundu - Son Dakika


Advertisement