Macide Tanır Gözyaşları İle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Macide Tanır Gözyaşları İle Anıldı

Macide Tanır Gözyaşları İle Anıldı

Türk Eğitim Vakfı'nın Değerli Bağışçı'sı Macide Tanır'ın anma töreninde tüm sevenleri duygusal anlar yaşadı.

09.02.2013 09:09  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet tarihimizin yetiştirdiği en başarılı Devlet Tiyatro Sanatçılarından biri olan, sanat hayatında 65 ödüle layık görülmüş, yaşam amacı ülkemizin gelişmesi ve gençlerin iyi eğitim alması olan ve mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan Z. MACİDE TANIR, bugün Ses Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen anma töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Anma Töreni'ne, Can Gürzap, Ferhan Şensoy, Nedim Saban, Sumru Yavrucuk, Erdal Özyağcılar, Ayten Uncuoğlu, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Tolga, Zeliha Berksoy, Zafer Algöz, Mustafa Uğurlu gibi tanınmış isimlerin yanı sıra TEV Yönetimi, Devlet Tiyatroları Yönetim Kurulu, sahne arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Macide Tanır'ı son günlerinde bir an olsun yalnız bırakmayan TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal; "Şu an TEV ailesinde çalıştığım 46 yıllık iş hayatımın en zor konuşmasını yapıyorum. Bir Türk hayranı olan Macide Tanır'ın Türk gençliği için yapacağı çok şey vardı. Macide için Türk gençliğinin eğitimi her zaman çok önemliydi ve bu sebeple de tüm varlığını TEV'e bağışladı. Biz de onun vasiyetini yerine getirecek ve bu mal varlığını ihtiyacı olan Türk geçlerinin eğitimine katkıda bulunarak, geleceğin liderlerini yetiştirmek için değerlendireceğiz." dedi.

Sahnede konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Ferhan Şensoy, Gazeteci-Yazar Mete Akyol, Nedim Saban ve çalışma arkadaşlarının konuşmalarının ardından naaş, ikindi namazı için Teşvikiye Camisi'ne taşındı ve Emirgan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Macide Tanır Gözyaşları İle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement