Maden Şehidi Ailelerinin Buruk Sevinci - Son Dakika
Güncel

Maden Şehidi Ailelerinin Buruk Sevinci

Maden Şehidi Ailelerinin Buruk Sevinci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında yaptığı açıklamalar, maden faciasının yaşandığı Soma'da buruk bir sevinçle karşılandı.

15.07.2014 23:36

13 Mayıs tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez ocağında çıkan yangında, 301 madenci yaşamını yitirdi. Ölen madencilerin ailelerine destek için AFAD, yardım kampanyası başlattı. 2 ay süren kampanya bugün son buldu. AFAD hesaplarında biriken yardım miktarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Kişi başı 2 dairenin yanı sıra 154 bin 450 lira dağıtılacağını öğrenen şehit madenci yakınları, yardım kampanyasına destek olan Türk halkına teşekkür etti.

ŞEHİT MADENCİ EŞİ HAVVA SEVİNÇ: "ÇOCUKLARIM ODALARI OLACAĞI İÇİN ÇOK SEVİNECEK"

Maden faciasında eşi Celal Sevinç'i kaybeden 37 yaşındaki Havva Sevinç, bu haberlere en çok kızlarının sevineceğini söyledi. Üç çocuk annesi Havva Sevinç, "Öncelikle bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Allah'ım ne muratları varsa versin. Ev ihtiyacımız vardı. Çocuklarım balkonlu ev olmasını, odalarının olmasını istiyorlardı. Anne bayramda misafirlerimiz gelecek odamız yok nereye oturtacağız diyorlardı. Çok istiyorduk. Çocuklarım tuvaletin dışarıda olması nedeniyle korkuyorlar dışarı çıkamıyorlar. Nasip olursa yapılacak olan yardımlarla çocuklarımı, kızlarımı okutacağım" dedi.

MADEN ŞEHİDİNİN ÇOCUKLARI: "EVİMİZDE BÖCEKLER OLDUĞU İÇİN KORKUYORUZ"

Maden şehidinin 13 yaşındaki kızı Döne ise evlerinde böcekler olduğunu belirterek, ev verileceğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Maden şehidinin diğer kızı 11 yaşındaki Serpil ise evlerinin tuvaletinin dışarıda olduğunu belirterek, "Tuvaletimiz dışarıda. Sarı sarı çıyanlar görüyoruz. Balkonlu güzel bir evimizin olmasını istiyorum" dedi.

ŞEHİT EŞİ ERGÜL YÜKSEL: "PARADAN ÇOK BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR YAŞANMASIN İSTİYORUZ"

Şehit işçilerden 38 yaşındaki Ali Yüksel’in eşi Ergül Yüksel ikiz çocukları Furkan ve Betül ile birlikte yaşamını sürdürdüğünü söyleyerek, "Yardım yapan halkımızdan Allah razı olsun. Ama paradan çok biz bir şeylerin değişmesini istiyoruz. Giden geri gelmeyecek. Bundan sonra abilerim madenciler için bir şeyler yapılsın" diye konuştu.

YÜKSEL'İN KENDİSİ GİBİ MADENCİ OLAN KARDEŞİ, "TRİLYONDA VERSELER UMRUMDA DEĞİL, YETER Kİ BUNDAN SONRA KİMSE ORADA ÖLMESİN"

Şehit madenci Ali Yüksel'in iki kardeşinden biri ve kendisi gibi madenci olan Erkan Yüksel ise, "Hiçbir şey umrumda değil. Trilyon da, daire de versinler giden gitti zaten. Hiçbir zaman geri gelmeyecek. Ama bundan sonrası için madenlerde düzenleme yapıyorlar mı ben ona bakıyorum. Yeter ki bundan sonra orada kimse ölmesin" şeklinde konuştu.

YILMAZ SARIPINAR 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maden Şehidi Ailelerinin Buruk Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement