Madrid'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Madrid'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Madrid\'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'deki Türkiye Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcular Emre Belözoğlu ve Arda Turan da katıldı.

29.10.2012 19:16

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'deki Türkiye Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcular Emre Belözoğlu ve Arda Turan da katıldı.

Madrid'deki çok sayıdaki yabancı büyükelçinin, askeri ataşenin, iş adamlarının ve Türk vatandaşlarının yer aldığı resepsiyon, Emre ve Arda'nın gelmesiyle daha renklendi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu ile bir süre sohbet eden iki futbolcu, resepsiyonda bulunan birçok kişinin ilgi odağı oldu. Gelen istekler üzerine bol bol fotoğraf çektiren, sohbetlerde takdir gören Emre ve Arda, ayrıca sigara böreği, döner, yaprak sarması, baklava gibi geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini tattı.

Milli futbolcular, yedikleri dönerlerin ardından "Aman, kilolarımızı kontrol eden Atletico'daki diyetisyen profesörümüz bizi böyle görmesin" diye şakalaştılar.

-"İnsanlar bizim kültürümüzden, ülkemizden bihaber"-

Arda ve Emre AA muhabirine yaptıkları açıklamada, "Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyeti armağan eden tüm büyüklere teşekkür etti."

Yurt dışında bulunmalarından dolayı profesyonel futbol yaşamlarının yanı sıra Türkiye'yi de iyi bir şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade eden Emre,

"Elimizden geldiğince bizler de ülkemize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gerçekten ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Ne yazık ki insanlar bizim kültürümüzden ve ülkemizden bihaber. Bu yüzden yaptığımızın işin vasıtasıyla kurduğumuz arkadaşlık dostluk aracılığıyla birazcık olsun ülkemizle ilgili doğru şeyler göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Arda da Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Türkiye Büyükelçiliği'nin verdiği resepsiyonu "Bizim kültürümüzü tanıtmak adına çok güzel bir organizasyon" diye niteleyerek, "Çok güzel bir katılım, çok keyifli bir gün" dedi

"Sürekli ilgi odağı olmak, herkesle fotoğraf çektirmek sizi yoruyor mu-" sorusuna Emre, "İşimizin keyifli yanlarından bir tanesi bu. Bizim hiç kimseden bir farkımız yok, hiçbir zaman da öyle olduğumuzu düşünmedik, hissetmedik. Sadece işimizin popülaritesinden dolayı insanlar tarafından sayılıyoruz, seviliyoruz. Bunlar güzel şeyler, biz de onların bu sevgisine karşılık vermeye çalışıyoruz" cevabını verdi.

Bu arada La Liga'da lider Barcelona ile 25 puanla lig ikincisi olmalarından dolayı "Artık şampiyonluğa inanıyor musunuz-" sorusuna Emre, şu yanıtı verdi:

"Bunu konuşmak için daha çok erken. İspanyol liginde Barcelona ve Real Madrid gibi iki büyük takım varken bunları dile getirmek, gerçekçi olmak gerekirse iddialı olur. Ama şu anki konum itibariyle Atletico Madrid, tarihinin en iyi sezonunu yaşıyor.

Ben Arda'dan daha az süre alsam da elimden geldiğince her şeyi yapmaya çalıştım. İkimiz adına da her şey çok güzel gidiyor. Takımın başarısı en büyük isteğimiz. Takım başarılı olursa bizim de bunda birazcık payımız olursa, ne mutlu bize. Herkes bizi Türk Emre, Türk Arda olarak biliyor. O yüzden iyi futbol oynayıp saha dışında da doğru insan modeli olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

-Arda: "Her şey iyi olacak, biraz sabra ihtiyacımız var"-

Öte yandan, Dünya Şampiyonası elemelerinde alınan kötü sonuçlardan sonra yeni bir başlangıç yapma arzusunda olan milli futbolculardan Arda, Milli Takım'ın geleceği için, "Her şey iyi olacak, biraz sabra ihtiyacımız var. Bazen futbolda böyle şeyler, kötü zamanlar olabilir. Sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Başımızdaki insanla beraber yanlışlarımızı, hatalarımızı düzeltip, daha iyiye doğru yol alacağız. Biz buna inanıyoruz. Futbolda böyle şeyler olur" dedi.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: İbrahim Uyar - MADRİD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madrid'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement