Mahalleli Kardeşlik Sofrasında - Son Dakika
Güncel

Mahalleli Kardeşlik Sofrasında

Mahalleli Kardeşlik Sofrasında

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarlarının sonuncusu Fatih Mahallesi'nde gerçekleşti.

25.07.2013 10:41

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu mahalleliye, "Ramazanın bereketiyle kardeşliğimizi pekiştirelim" çağrısında bulundu.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarları'nın sonuncusu Fatih Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Mahalleli, on bir ayın sultanı Ramazan'ın manevi huzuruyla, aynı sokakta, aynı sofrada birlikte oruç açmanın hazzını yaşadı. "Konu Komşu İftardayız" sloganıyla düzenlenen iftar programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MÜSLÜMÜNLARIN GÖZYAŞI DİNECEKTİR

İftar öncesinde bir selamlama konuşması yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Ramazan ayında Esenler'de güzel programlar düzenlendiğini belirterek, "Burada iftar açıldıktan sonra çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İnşallah sizin de dualarınızla Müslüman âleminde gözyaşı dinecektir. Çocuklarınızla sevdiklerinizle ve ailenizle huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum. Emeği geçenlere ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM

Özkan'ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Fatih Mahallesi'nde geçen sene de Mehmet Akif Ersoy okulunda Fatihlilerle buluştuklarını ifade ederek, "Bu sene de yine aynı okulda iftar yapacağız Cenab-ı Hak'a şükrediyorum. Esenler gibi nüfusun yoğun olduğu bir ilçede sokak iftarı yapmak ayrı bir yetenek istiyor. Programımız sadece iftarla bitmeyecek. Ramazan'ın bereketiyle kardeşliğimizi pekiştirelim. Küslerimiz varsa barışalım" dedi. Mahallede yürütülen çalışmalardan da kısaca bahseden Göksu, "Fatih Mahallesi'nde yoğun çalışmalar yaptık. Atık su, elektrik gibi altyapı çalışmaları yaptık. Bu sürede sizleri rahatsız etmiş olabiliriz hepinizden helallik istiyorum. Bunlar yapılmak zorunda, bunlar sizler için yapılmış çalışmalar. Burada Üçbaşaranlar Camii'nin etrafını düzenliyoruz. Katlı otopark, pazar alanı ve park olarak düzenleyeceğiz. Esenler'de hizmet üretmekte zorlandığımız mahalle burası çünkü nüfus yoğun ve hiç boş alan yok fakat biz kamulaştırmalar ile bu sorunu çözmeye çalışacağız. Destek ve dualarınız için teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar" şeklinde konuştu.

Hep birlikte açılan oruçların ardından, programda çocuklara yönelik animasyon, illüzyon ve jonglör gösterileri de düzenlendi. Çocukların meraklı ve heyecanlı bakışları eşliğinde renklenen gecede teravih namazının ardından ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu da, Esenlerliler için bir sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahalleli Kardeşlik Sofrasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement