Mahkeme, Balyoz Davası'nda Mahkumiyet Kararının Gereçelerini Açıkladı (11) - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Balyoz Davası'nda Mahkumiyet Kararının Gereçelerini Açıkladı (11)

Mahkeme, Balyoz Davası\'nda Mahkumiyet Kararının Gereçelerini Açıkladı (11)

Balyoz Davası'nda mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı.

07.01.2013 14:05

Balyoz Davası'nda mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararda şu anki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in ismi de yer aldı. Sanıklardan Korgeneral Doğan Temel ile ilgili bölümde Özel'den bahsedildi.

"GEN ETÜD" isimli belgede Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çalışan 212 general rütbesinde personelin isminin olduğu ve bu isimlerin karşısında değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Bu isimlerin arasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de isminin olduğunun belirtildiği kararda, "Necdet Özel ile ilgili değerlendirme kısmında 'İkna edilmeli, Doğan Paşa yakın takip' yazılı olduğu vurgulandı. Necdet Özel'in o tarihte tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Akademisi Komutanı olduğunin vurgulandığı gerekçeli kararda, "Söz konusu belgede Özel'in isminin karşısında darbe harekatına destek vermeyecek anlamına gelen (-) işaretin bulunduğu, sanık Doğan Temel'in suç tarihinde Harp Akademiler Komutanı yardımcısı olup darbe harekatına destek vermediği anlaşılan Necdet Özel'i ikna için görevlendirildiği tespit edildi" denildi.

"36 SANIK NİYE BERAAT ETTİ"

Gerekçeli kararda, davada haklarında beraat kararı verilen 36 asker için de bilgiler yer aldı. 36 sanığın da, bazı görevlendirme listelerinde isimlerinin yer aldığının belirtildiği kararda, "Sanıkların bu görevlendirmeden haberdar oldukları yada bilgileri dahilinde görevlendirildikleri, Balyoz Harekat Planından haberdar oldukları, bu plan dahilinde jandarmanın eylem planları kapsamında görev kabul ettikleri sabit görülmemiştir." İfadeleri yer aldı.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme, Balyoz Davası'nda Mahkumiyet Kararının Gereçelerini Açıkladı (11) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement