Mahkemede Ölümüne Neden Olduğu Çocuğun Ailesine Başsağlığı Diledi - Son Dakika
Güncel

Mahkemede Ölümüne Neden Olduğu Çocuğun Ailesine Başsağlığı Diledi

Mahkemede Ölümüne Neden Olduğu Çocuğun Ailesine Başsağlığı Diledi

Bursa'da kullandığı çöp kamyonuyla ters yönde bisikletle giden ilköğretim okulu öğrencisi Onur Güven'e (12) çarparak ölümüne, aynı bisikletteki arkadaşı Ramazan Ünal'ın (12) ise yaralanmasına neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Malik K.'nın...

06.06.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kullandığı çöp kamyonuyla ters yönde bisikletle giden ilköğretim okulu öğrencisi Onur Güven'e (12) çarparak ölümüne, aynı bisikletteki arkadaşı Ramazan Ünal'ın (12) ise yaralanmasına neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Malik K.'nın (39) yargılanmasına başlandı. 15 yıla kadar hapis cezası istenen Malik K. olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi Erdoğan Caddesi'nde geçen nisan ayında meydana gelen kazada, Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Onur Güven, dersten sonra arkadaşı Ramazan Ünal ile birlikte bisikletle gezmeye çıktı. Ramazan Ünal'ın kullandığı bisiklete binen iki arkadaş trafik akışının ters istikametindeki yola girince, Malik K.'nın kullandığı 16 FV 526 plakalı çöp kamyonunun çarpması sonucu savruldu. Çarpmanın etkisiyle orta refüjün taşlarına çarpan Onur Güven olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşı ise yaralandı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Malik K. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Malik K.'nın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya kazada yaşamını yitiren Onur Güven'in ailesi ile aynı kazada yaralanan Ramazan Ünal ve yakınları katıldı.

"ÇOK ÜZGÜNÜM"

İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Malik K. yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduğunu söyleyerek olay gününü şöyle anlattı:

"Temizlik aracımla yaklaşık 30 kilometre hızla gidiyordum. Ters istikametten bisiklet üzerinde iki çocuğun geldiğini gördüm. Onları görünce hızımı yavaşlattım ve direksiyonu hafif sağa doğru kırdım. Bu sırada çocuklar aracın yanından geçiyorlardı. Dikiz aynasına baktığımda çocuklardan birinin yerde yattığını diğerinin de ona doğru koştuğunu gördüm. Hemen aracımı durdurdum ve yaralı çocuğa yardımcı olmaya çalıştım. Ölen çocuğa Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum."

Aynı kazada yaralanan ve bisikleti kullanan Ramazan Ünal ise olay günü arkadaşı Onur'la birlikte gezmeye çıktıklarını anlatarak, "Ben Onur'u bisikletin ön tarafındaki demir kısma oturttum. Biz bisikletle ters istikamette giderken, karşıdan çöp arabası geliyordu. Ben ilk önce çöp arabasını fark edemedim. Çöp arabası bisikletimi tretuvarın arasına sıkıştırdı. Sonra arkadaşımın çöp kamyonunun altında kaldığını fark ettim. Kazada ben de yaralandım. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın olayda kusurunun tespiti için olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemede Ölümüne Neden Olduğu Çocuğun Ailesine Başsağlığı Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement