Makine Mühendisi Güngör Kaya Uyardı - Son Dakika
Güncel

Makine Mühendisi Güngör Kaya Uyardı

Makine Mühendisi Güngör Kaya Uyardı

Lunaparklara ve Su Parklarına Dikkat

18.07.2011 16:37

Makine Mühendisi Güngör Kaya, yaz aylarının gelmesiyle lunaparkların, su parklarının ve eğlence alanların çok fazla tercih edildiğine dikkat çekerek lunapark ve eğlence alanlarında ölümlü kazaların yaşanmaması için yetkilileri gereken denetimleri yapması için, vatandaşları da konuya duyarlı olması için uyardı.

Can Güvenli Açısından Önemli

Makine Mühendisi Güngör Kaya, Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında çok fazla rağbet ettiği lunapark, su parkları ve eğlence alanlarında kullanılan discovery, hızlı tren, gondol, su kayak parkurları v.b. makinelerin periyodik kontrollerinin yapılması ve emniyet aksamlarının test edilmesinin kullanıcıların can güvenliği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti

Yaz Aylarında Sayıları Artıyor

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte başta İzmir olmak üzere ülkemizin birçok yerinde sabit ya da mobil lunapark ve eğlence mekanlarının sayısının attığını dile getiren Kaya, denetimden uzak, gelişigüzel kurulan tesislerin kaçak olarak çalışması ile birlikte üzücü kazaların ve ölüm haberlerinin de duyulmaya başlandığını belirtti.

Denetimsizlik Acı Facialara ve Ölümlere Yol Açıyor

'Daha önceden yaşadığımız vakalardan hatırlanacağı üzere denetimsizlik acı facialara ve ölümlere yol açmaktadır' diyen Makine Mühendisi Güngör Kaya, Gelişi güzel kaldırım taşları veya toprak zemin üzerine oturtulmuş, zeminlerine uygun bir şekilde montajı yapılmamış, teknik altyapısı yeterli olmayan bu eğlence makineleri ile halkımızın can güvenliği tehlikeye atılmaktadır'' dedi.

Bu Alanların Kurulumu Uzman Makine Mühendisleri Nezaretinde Olmalıdır

Kaya, Lunaparklarda ve eğlence alanlarında kullanılan ve tamamen bir mühendislik tasarımı olan, yüzlerce hareketli parça ve güvenlik aksamları ile devasa konstrüksiyonlar olarak imalatı yapılan bu cihazların test ve kontrollerinin ve güvenlik aksamlarının oluşturulması uzman makine mühendisleri nezaretinde yapılması gerektiğini de belirterek özellikle seyyar olarak faaliyet gösteren ve devamlı yer değiştiren lunapark ve eğlence alanların denetim ve kontrolünün daha dikkatli yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Seyyar Lunapark ve Su Parklarına Dikkat

Sürekli söküp-takma işlemlerinden dolayı kullanılan cihazlar üzerinde kalıcı mekanik hasarlara veya güvenlik zafiyetlerine neden olunabileceği açıktır' diyen Makine Mühendisi Güngör Kaya, Sabit tesislerin ilk kurulumunda, mobil tesislerin ise her kurulumunda tesisteki her bir makine ve yapının işletmeye alınmadan TS EN 13814'e göre test ve kontrolleri yapılmalıdır. Bu denetim, önlem ve kontrollerin yapılması halkımızın can güvenliği için çok önemlidir.' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Makine Mühendisi Güngör Kaya Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement