Makü 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Makü 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni

Makü 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni

Rektör Prof. Dr. Saatcı: "Eğitim öğretimi engelleyecek her türlü faaliyet en azami şekilde cezalandırılacaktır. Bunu bütün öğrencilerimizin duymasını istiyorum"

16.09.2013 12:20

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, "Eğitim öğretimi engelleyecek her türlü faaliyet en azami şekilde cezalandırılacaktır. Bunu bütün öğrencilerimizin duymasını istiyorum" dedi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen 2013-2014 akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektör Saatcı, Türkiye'de son zamanlarda "Bu sonbahar biraz zor geçecek" şeklinde ifadeler kullanıldığını belirtti.

Üniversite olarak bunu yaşamadan, daha şimdiden öğrencilerle samimi ilişkiler kurarak sadece eğitim öğretime yönelteceklerini vurgulayan Saatcı, şunları kaydetti:

"Şunu çok açık ve net söylüyorum. Biz eğitim öğretim kurumuyuz. Eğitim öğretimi engelleyecek her türlü faaliyet en azami şekilde cezalandırılacaktır. Bunu bütün öğrencilerimizin duymasını istiyorum. Buraya eğitim öğretim için geliniyor. Birim amirlerime, dekanlarıma, öğretim görevlilerime, sekreterlerime söylüyorum. Eğitim öğretim faaliyetini aksatacak her türlü faaliyet hat safhada cezalandırılacaktır ama diğer türlü fikir özgürlüğü beyan etmek, eğitim faaliyetlerinde bizden destek istemek, başımızın üzerinde yeri var. Her türlü zamanı, her türlü şeyi isteyebilirler."

Saatcı, bu yıl yabancı öğrencilerin de MAKÜ'de eğitim göreceğini, bu öğrencilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yabancı öğrenci sayısını artırdıkları zaman üniversitenin uluslararası kimlik kazanacağına işaret eden Saatcı, "Üniversitelerde evrensellik vardır. Dünyanın her yerinden öğrenciler barındırmak bizim adımızı duyurur. Yalnız yabancı değil, vatanın her yerinden gelen öğrencilere aynı hassasiyeti göstereceğiz" diye konuştu.

Saatcı, yeni akademik yılın öğrencilere, velilere ve akademisyenlere hayırlı olmasını diledi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makü 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement