Malatya-Köy Yolu 6 Saatte Açılarak Hastaya Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Malatya-Köy Yolu 6 Saatte Açılarak Hastaya Ulaşıldı

Malatya-Köy Yolu 6 Saatte Açılarak Hastaya Ulaşıldı

Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta Kadına Ulaşmak İçin Seferberlik

11.03.2011 12:10

YOLU KARDAN KAPANAN KÖYDEKİ HASTA KADINA ULAŞMAK İÇİN SEFERBERLİK

Malatya?da kar yağışının yoğun olduğu Merkeze bağlı Gülümuşağı köyünde 2 gündür hasta olan yaşlı kadına ulaşmak için sağlık ve köy il özel idaresi ekipleri gece boyu karla kaplı yolda köye ulaşmak için yoğun çapa sarf ettiler.

Merkez Gülümuşağı köyünde yaşayan 70 yaşındaki Ayşe Ubuz isimli kalp hastası yaşlı kadın 2 gün önce rahatsızlandı. Merkeze 36 kilometre uzaklıkta bulunan köyün yoğun kar yağışından dolayı yolları kapanması nedeniyle yaşlı kadın merkeze getirilemeyince durum sağlık ekiplerine bildirildi. Dün gece 23.00 sıralarında harekete geçen 112 ambulans ekibi beraberinde il özel idaresine bağlı kepçe , dozer ve greyder ile birlikte köye doğru yola çıktı.

Ekipleri kapalı köy yolunu açmak için büyük çapa sarf etti. Zaman zaman yüksekliği bir metreyi bulan kar engelini yaklaşık 6 saat süren bir çalışma sonucu geçen ekipleri sabah 05.30?da Gülümuşağı köyüne ulaştı. Zorlu bir mücadelenin ardından sağlık ekipleri Ayşe Ubuz?a ilk müdahaleyi evde yaparak yaşlı kadını sedye ile ambulansa taşıdılar. Kar yağışı nedeniyle köyde 2 gündür elektriklerinde kesik olduğu öğrenilirken yaşlı kadın ambulansla Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi?ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Köy Muhtarı Osman Ubuz, köyde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle elektriklerinin 2 gündür kesik olduğunu belirterek, uzun bir mücadeleden sonra hastaya ulaşan ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malatya-Köy Yolu 6 Saatte Açılarak Hastaya Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement