Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim'e 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim'e 5 Yıl Hapis

Malezya\'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim\'e 5 Yıl Hapis

Malezya Temyiz Mahkemesi, bir erkek yardımcısı ile ilişkiye girmekten suçlu bulduğu muhalefet lideri Enver İbrahim'i beş yıl hapse mahkum etti.

07.03.2014 16:21  Güncelleme: 16:19

Malezya Temyiz Mahkemesi, bir erkek yardımcısı ile ilişkiye girmekten suçlu bulduğu muhalefet lideri Enver İbrahim'i beş yıl hapse mahkum etti.

İnsan hakları örgütleri ve muhalefet partileri, Başbakan Necip Rezak hükümetinin yargıya müdahalede bulunduğunu ileri sürerek kararı eleştirdi.

Enver'in lideri olduğu Adalet Partisi milletvekillerinden Rasiah Sivarasa, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine, "Karar, adalet sisteminin içinde bulunduğu gülünç durumu göstermektedir. Mahkemenin siyasi yönlendirme ile karar aldığı apaçık belli olmaktadır" dedi.

Ülkesinde karizmatik bir lider olarak tanınan Enver, 2008'deki seçimlerde büyük bir başarı kazanmış ancak seçim sistemi nedeniyle parlamentoda çoğunluğu elde edememişti. Seçim başarısının ardından eşcinsel eylemde bulunmak suçlamasıyla karşı karşıya kalan Enver, 2012'de Yüksek Mahkeme tarafından aklanmıştı. Hükümet, mahkeme kararını temyize götürmüştü.

Enver, mahkeme kararına tepkisini, "15 yıl sonra her şey yeniden başlıyor. Tek istedikleri beni hapse göndermek" diyerek dile getirdi.

Enver, 1998'de başbakan yardımcısı olarak görev yaparken de aynı gerekçeyle suçlanmıştı. Altı yıl hapiste yatan Enver, Temyiz Mahkemesi'nin 2004'te aldığı kararla serbest kalmıştı.

Mahkeme kararı, ülkenin en zengin eyaleti olan eyaleti Selangor'da yapılacak ara seçimden iki hafta önce alındı. Enver'in seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Enver, mahkeme kararı nedeniyle 23 Mart'ta yapılacak seçime katılamayacak.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de kararı, "Malezya yargısı için kara bir gün" olarak niteledi. - Krung Thep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim'e 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement