Manisa Barosu'ndan Erkan Tan'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Manisa Barosu'ndan Erkan Tan'a Suç Duyurusu

Manisa Barosu\'ndan Erkan Tan\'a Suç Duyurusu

Manisa Baroru Başkanı Ali Arslan, avukatları teröristlere benzettiği, aşağıladığı, iftira ve tahrik ettiği gerekçesiyle sunucu Erkan Tan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıladı.

06.04.2015 14:54

Manisa Baroru Başkanı Ali Arslan, avukatları teröristlere benzettiği, aşağıladığı, iftira ve tahrik ettiği gerekçesiyle sunucu Erkan Tan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıladı.

Ali Arslan, Manisa Adliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında avukatların yaptığı görevden dolayı kamu görevlisi olduğunu ve kamu görevlisine hakaret suçuna, 1 yıldan az olmamak üzere bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Arslan yaptığı açıklamada, "Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen olay üzerine şüphelilerin adliye giriş kapısında avukat cübbeleri ile girdiğinin iddia edilmesi ve sanki suçu avukatlar işlemiş gibi gösterilmelerinin ardından şüpheli tarafından hiç gereği yok iken avukatların kamu oyu nazarında küçük düşürülmesi anlamında ve basın yayın ilkeleri ile gazetecilik etiğine aykırı olarak yaptığı yayın avukatlar arasında infiale sebep olmuştur. Sunucu Tan, bu beyanları ile avukatlık mesleğine ve her avukata hakaret etmiştir. Baromuz Avukatlar Kanunu'nun 76 ve 95. Maddelerinin gereğince bu şikayeti yapmaya yetkili ve görevli olup, eylem tümüyle avukatlık faaliyetine ve avukatın görevine yönelik yasa uyarınca Manisa Barosu şüphelinin suç oluşturan eyleminden zarar görmüş ve mağdur olmuştur. Bu nedenle Manisa Barosu olarak şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Devamında da davaya katılma hakkımızda olacaktır. Avukatların yerine getirdiği görevden dolayı kamu görevlisi olarak anılmaktadır. Kamu görevlisine hakaret suçu cezanın alt suçu 1 yıldan az olmamak üzere bir yıldan iki yıla kadar hapistir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa Barosu'ndan Erkan Tan'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement