Manisa Soma'da Madende Kompresör Arızası- Ek3 - Son Dakika
Güncel

Manisa Soma'da Madende Kompresör Arızası- Ek3

Manisa Soma\'da Madende Kompresör Arızası- Ek3

Soma'da madende kompresör arızası- EK3SAYI DOKUZA ULAŞTIManisa'nın Soma İlçesi Enyez Mevkii'ndeki özel bir kömür madeninde, komprosör arızası nedeniyle oksijen eksikliğine bağlı olarak rahatsızlanan madenci sayısı üç işçinin daha kontrol amaçlı hastaye getirilmesiyle dokuza ulaştı.

26.04.2016 18:42

Soma'da madende kompresör arızası- EK3

SAYI DOKUZA ULAŞTI

Manisa'nın Soma İlçesi Enyez Mevkii'ndeki özel bir kömür madeninde, komprosör arızası nedeniyle oksijen eksikliğine bağlı olarak rahatsızlanan madenci sayısı üç işçinin daha kontrol amaçlı hastaye getirilmesiyle dokuza ulaştı.

KAYMAKAMDAN HASTANEDE ZİYARET

Soma Kaymakam Ahmet Altıntaş, madencileri hastanede ziyaret etti. AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, belediye başkan yardımcısı Ali Tulup, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Hastane Başhekimi İlker Çokboz da ziyarette yer aldı. Madencilerle teker teker konuşan Kaymakam Altıntaş, daha sonra başhekim Çokboz'un odasında açıklama yaptı. Kaymakan Altıntaş, şunları söyledi:

"Madende otomasyon sisteminde meydana gelen bir arızadan dolayı ocakta bulunan işçilerimizden ilk etapta 6 maden işçisi daha sonra da tedbir amaçlı 3 işçi daha Beşyol Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu ocakta 2 tane aspiratör bulunuyor. Bu asprotörlerden birisi arıza yapınca 2. aspiratör devreye girmesi gerekiyor. Fakat 2. aspiratörde 16 dakika sonra devreye girdiği için ocakta karbonmonoksit gazı zehirlenmesi meydana geldi. Şimdi firma yetkilileri 2. aspirtörün niçin devreye girmediğini araştıracak. Hepimizin sevinci can kaybımızın olmaması. Ben ve belediye başkanımız madenci kardeşlerimizle görüştük. Hepsinin durumu iyi. Kendileri de zaten önemli bir rahatsızlıklarının olmadığını belirttiler. İşçilerimize geçmiş olsun. Allah şifa versin diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Soma'da Madende Kompresör Arızası- Ek3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement