Manisa Vatani Görev, Engel Tanımadı - Son Dakika
Güncel

Manisa Vatani Görev, Engel Tanımadı

Manisa Vatani Görev, Engel Tanımadı

Vatani görev, engel tanımadı MANİSA'da, 52 engelli, temsili olarak ailelerinin de katıldığı törenle yemin edip, bir günlük de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı.

11.05.2015 16:20

Vatani görev, engel tanımadı

MANİSA'da, 52 engelli, temsili olarak ailelerinin de katıldığı törenle yemin edip, bir günlük de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Engelliler için Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'na bağlı Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Toplam 52 engelli, üzerinde Türk bayrağı serili ve G-3 piyade tüfekleri bulunan masaya ellerini koyup, yemin ederek bir gün de olsa vatani görevlerini yapmanın mutluğunu yaşadı. Törene Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Yemin töreninin ardından, engelli 52 askere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Başarı belgesi ve ödüllerinin verilmesi ardından konuşan Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, "Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek ülke uğruna canınızı gerektiğinde feda edeceğinizi göstererek ant içtiniz. Sizin vatan, bayrak ve askerlik aşkıyla çarpan yüreğiniz bizleri mutlu etmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından askeri bando eşliğinde 52 engelli, tören yürüyüşünü yaparak ailelerini ve protokolü selamladı. Aileler çocuklarının geçişi sırasında duygulanıp, gözyaşlarını tutamazken, bir yandan bu anı ölümsüzleştinmek için da bol bol fotoğraf çekti. Tören yürüyüşü sonrasında yemin eden engelliler, birg ünlük askerliklerini tamamlayıp, aileleri ile buluştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Vatani Görev, Engel Tanımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement