Manisalılar Ölümsüzlüğü Arayan Kahraman Gılgamış'ı Dinledi - Son Dakika
Güncel

Manisalılar Ölümsüzlüğü Arayan Kahraman Gılgamış'ı Dinledi

Manisalılar Ölümsüzlüğü Arayan Kahraman Gılgamış\'ı Dinledi

Aktiffelsefe-Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği, tarihin en eski yazılı destanlarından biri olan Gılgamış Destanı ile ilgili bir konferans düzenledi.

17.01.2014 14:34

Aktiffelsefe-Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği, tarihin en eski yazılı destanlarından biri olan Gılgamış Destanı ile ilgili bir konferans düzenledi. Dernek üyelerinden araştırmacı Hakan Ece'nin aktardığı Gılgamış konferansını katılımcılar beğeniyle dinledi.

HER İNSAN İÇİNDE BİRKAHRAMAN TAŞIR!

Konferansı aktaran Hakan Ece, "Destanlar ve mitolojiler ilk bakışta görünen hikayelerinin altında, insanın hakikatine ilişkin semboller taşırlar. Gılgamış destanında da en yakın arkadaşının ölümünün ardından derin bir acı duyan kahramanımız, ölümsüzlük arayışında bir yolculuğa başlar. Bu hikaye aslında bize insanın kendi iç dünyasında yaşadığı yolculuktan, günlük yaşamda mücadele ettiği zorluklardan ve en sonunda azimle ulaştığı artık kendisinin olan özgür ruha kavuşmasından bahsetmektedir." Diye konuştu. Konferans destan içindeki olayların yorumlanması ile devam ederken dinleyiciler de zaman zaman kendi hayatlarından örnekler vererek "ölümsüzlüğü arayan kahraman" ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

Dernek Başkanı Emel Tokuyan "Hepimizin içinde potansiyel bir kahraman var. Ona kulak vermemiz, büyütmemiz için dikkat, özen ve çaba gerekir. Kültür ve efsanelere göre adı değişse de onu bekleyen yolculuk simgesel olarak hep aynıdır. İnsan kendi içindeki kusurlarını tanımalı ve kendini inşa etmek için adım atmalıdır. Felsefe de aynı amaç içindir: Sorgulamak, kendini daha iyiye dönüştürmek.... Bu maceraya adım atmak isteyenleri felsefe dizi seminerlerimize katılmaya davet ediyorum" dedi.

Konferans sonunda dernek üyeleri konuşmacı Hakan Ece'ye çiçek takdim etti ve fotoğraf çekilmesinin ardından katılımcılar teşekkür ederek ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisalılar Ölümsüzlüğü Arayan Kahraman Gılgamış'ı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement