Mardin'de Emekli Olan 30 Korucu İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Emekli Olan 30 Korucu İçin Tören

Mardin\'de Emekli Olan 30 Korucu İçin Tören

Mardin'de görev süresini doldurarak emekli olan 30 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

01.10.2013 16:22

Mardin'de görev süresini doldurarak emekli olan 30 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

Kızıltepe İlçe Jandarma Komando Taburu'nda görev süresini doldurarak 55 yaşında emekliliğe hak kazanan 30 geçici köy korucusu için tören düzenlendi. Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara ile Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir'in katıldığı törende, emekli olan koruculara Vali ve protokol üyeleri tarafından birer plaket ile onur belgesi verildi.

Vali Ahmet Cengiz, korucuların devletin zor günlerinde görevlerinin başında olduklarına ifade ederek, "Sizler köyünüzü, ilçenizi, ilinizi, bölgenizi ve ülkenizi aziz bilip her şeyinizi ortaya koydunuz. En önemlisi ailenizin namusunu korumak için görev yaptınız. Malum çevreler ve nereden kumanda edildiği bilinmeyen ve neye hizmet ettiği bilinmeyen çevreler sizden korktu, sizden çekindiler. Bu kahramanca mücadelenizden. Bu çabalara destek vermek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en önemli görevidir. Huzur olmadan, birlik ve beraberlik olmadan hiçbir şeyin olmayacağını bilmemiz lazım" dedi.

Mardin il Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise, terörle mücadeleye karşı kahraman ordumuzla birlikte omuz omuza mücadele veren korucuların çabasının her türlü taktirin üzerinde olduğunu söyledi.

Geçici Köy korucuları Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ise emekliliğe hak kazanan koruculara bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kandemir, "Sizler bugüne kadar kahramanca çalıştınız. Bunu bütün dünyaya ispatladınız. Vatan uğruna binlerce şehit verdik. Binlerce gazimiz oldu. Bundan sonra da hiç çekinmeden hayatımızı vatan uğruna vermekten geri çekilmeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

1985 yılından bugüne 125 korucunun şehit, 75'nin de gazi olduğu Mardin'de düzenlenen emeklilik törenin ardından katılımcıların onuruna yemek verildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Emekli Olan 30 Korucu İçin Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement