Mardin'de Bir Kişiyi Isıran Köpekte Kuduz Hastalığı Tespit Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mardin'de Bir Kişiyi Isıran Köpekte Kuduz Hastalığı Tespit Edildi

22.10.2015 21:32  Güncelleme: 22:51

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Harmandüzü Mahallesi'nde, bir kişiyi ısıran köpekte kuduz hastalığı tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Harmandüzü Mahallesi'nde, bir kişiyi ısıran köpekte kuduz hastalığı tespit edilmesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve mahallede karantina uygulaması başlattı.

KÖPEKTEN TAHLİL İÇİN ÖRNEKLER ALINDI

Evinin avlusunda bir köpek tarafından elinden ısırılan Cemal Göktaş, Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi. Yapılan tahlillerin ardından kuduz aşısı vurulan Göktaş, tedavi altına alındı.Köpeğin kuduz olabileceği ihtimali üzerine Harmandüzü Mahallesi'ne giden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlar tarafından öldürülmüş köpekten örnekler alarak tahlil yaptırdı.

MAHALLEDE KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLATILDI

Köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine ise mahallede karantina uygulaması başlatıldı.Cemal Göktaş, evinin bahçesinde yüzüne doğru saldıran köpeği eliyle engellemeye çalıştığını, bu sırada köpeğin elini ısırdığını belirtti.

"KÖYDE BULUNAN HAYVANLARA AŞILAMA YAPIYORUZ"

Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Mardin Devlet Hastanesine gittiklerini belirten Göktaş, eline dikiş atılarak kuduz aşısı yapıldığını söyledi.Kızıltepe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan ise gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Köyde herhangi bir sıkıntı yok. Kuduz vakalarında sadece ısırılmış vatandaş aşılanır. Biz tedbir olarak köyde bulunan evcil köpek ve kedilere de aşılama işlemi yapıyoruz" dedi.

"KÖPEĞİ 2 METRE DERİNLİĞİNE GÖMDÜK"

Köy muhtarı Kemal Ertaş da olayın ardından köpeğin öldürüldüğünü ve yetkililere haber verdiklerini ifade ederek, "Köpeği de iki metre derinliğinde çukur kazarak gömdük ve üzerini de kireçle kapladık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Bir Kişiyi Isıran Köpekte Kuduz Hastalığı Tespit Edildi - Son Dakika


Advertisement