Mardin'den Nusaybin'de Görevli Asker ve Polise 'Anne Eli Değmiş Gıda' - Son Dakika
Güncel

Mardin'den Nusaybin'de Görevli Asker ve Polise 'Anne Eli Değmiş Gıda'

Mardin\'den Nusaybin\'de Görevli Asker ve Polise \'Anne Eli Değmiş Gıda\'

Mardin'de bir grup lise öğrencisi, aileleri ile birlikte Nusaybin'deki operasyonlarda görev yapan güvenlik güçleri için yemek ve tatlı hazırladı.

26.03.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de bir grup lise öğrencisi, aileleri ile birlikte Nusaybin'deki operasyonlarda görev yapan güvenlik güçleri için yemek ve tatlı hazırladı.

Artuklu İlçesine bağlı Kabala Beldesi'ndeki Şakir Süreyya Nuhoğlu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, aileleri ile birlikte 'Askerimize anne eli değmiş gıdalar' adı altında bir program düzenledi. Öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşların da desteği ile hazırlanan yemekler, "Allah sizleri korusun. Asker ve polislerimize selam olsun. Sizlere canımız feda, bu hainleri bir an evvel bitirin" yazılı notlar eşliğinde güvenlik güçlerine gönderildi.

Güvenlik güçleri için yöresel yemekler hazırlayan öğrenci velilerinden Semra Yüksel sonuna kadar güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını dile getirerek, "Bizler de onlara olan desteğimizi göstermek için yemekler hazırladık. İnşallah hiçbir annenin yüreği yanmaz, sağ salim evlerine dönerler. Her şehidimiz için gözyaşı döküyoruz. Rabbim inşallah hiçbir annenin gözüne bir daha yaş akıtmaz" dedi. Beraberinde getirdiği tandır ekmeği ve el yapımı tatlıları görevlilere teslim eden Fatih Barak da terörle mücadele eden asker ve polisler için ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi. Ailelerinden uzaktaki güvenlik güçlerine annelerin yaptığı yemekleri gönderdiklerini anlatan Barak, "Şu anda terörle uğraşıyorlar. Ailelerinden uzaktalar. Biz de onlara bu yemekleri yapmayı mecbur gördük kendimizi. Allah güç kuvvet versin" diye konuştu. Öğrencilerden Sultan Bulat da okullarında düzenlenen kampanya destek için annelerinin yaptıkları yemekleri getirdiklerini belirterek, "Askerimiz, polisimiz için canımız feda. Bugün kendilerine yanlarında olduğumuzu göstermek için evde kendi ellerimizle yaptığımız yemekleri getirdik" dedi. Mardin'de Süryani, Kürt, Arap ve Türklerin bir arada kardeşçe yaşadıklarını aktaran Esra Benzer de, "Burasını bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Her zaman destek çıkıyoruz askerlerimize. Askerimizin her zaman yanlarındayız" ifadelerini kullandı. Programı düzenleyen okulun tarih öğretmeni Umut Şahan ise, Türkiye genelinde bölgede güvenlik görevlilerine bu tür desteklerin yapıldığını, ancak özellikle bu bölgeden desteğin gitmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Bölgedeki güvenlik güçlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Şahan, emek veren bütün annelere teşekkür ettiklerini belirterek, " Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ilk defa öyle bir kampanyanın yapıldığını tahmin ediyoruz. Bizden önce yapan varsa Allah onlardan da razı olsun. Bulunduğumuz yerin ordunun, askerinin ve milletinin yanında olduğunu çok iyi biliyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerle birlikte böyle bir etkinliği düzenledik. Şu anda toplamaya devam ediyoruz. Sonrasında bu topladıklarımız gıdaları Nusaybin'e ulaştıracağız." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'den Nusaybin'de Görevli Asker ve Polise 'Anne Eli Değmiş Gıda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tahir. Bir garip yolcu: Kim bu etkinliği düşünmüşse ve ona yardım eden kim varsa Allah hepsinden Razı olsun.Askerini ve güvenlik güçlerini düşünmek için İman dolu bir kalbi Aslan gibi yüreği ister,oda sizde var.Hayra vesile olmak,hayrı işlemiş gibidir.Eğer güvenlik güçlerinin kendi halkı arkasında olduğunu hissederse dahada kendini güçlü ve emniyette hisseder.Allah ecrinizi kabul buyursun.Almanyadan (Mardinli) 0 1 Yanıtla

Advertisement