Marmaris'te Apart Oteller Apartman Oldu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Apart Oteller Apartman Oldu

Marmaris\'te Apart Oteller Apartman Oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Her şey dahil' sisteminin yaygınlaşması nedeniyle, son 2 yılda, 70 küçük apart otel, apartmana dönüştü.

21.01.2012 11:10

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Her şey dahil' sisteminin yaygınlaşması nedeniyle, son 2 yılda, 70 küçük apart otel, apartmana dönüştü. Daireler ya kiraya verildi ya da satıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, bu durumun, turistlerin büyük bölümünün, daha avantajlı tatil olanağı sağlayan 'Her şey dahil' sistemine yönelmelerinden kaynaklandığını söyledi. 1990'lı yıllarda, başta İngilizler olmak üzere aileleriyle ekonomik tatil yapmak isteyen turistlerin büyük bölümünün apart otelleri tercih ettiğini hatırlatan İsmail Özbozdağ şunları söyledi:

"Yemeklerini apart otellerde yapanlar zamanlarının büyük bölümünü oralarda geçiriyordu. Ancak, büyük tesislerin 'Her şey dahil' sistemine geçmeleri ve küçük işletmelerin bu sistemle rekabet edememeleri, özellikle turist profilinin yüzde 65-70'ini İngilizler'in oluşturduğu Marmaris'te düzeni bozdu. Fiyat kırmalar, hatta 'bedava' denilecek kadar ucuz konaklama olanaklarının verilmesi dahi, eski günleri geri getirmedi. Turist, artık küçük ve ucuza inşa edilmiş binalarda tatil yapmak yerine, uygun koşullarda, yıldızlı otellerde 'Her şey dahil' tatili tercih ediyor. Böyle olunca da mülk sahipleri, artık işletecek kiracı da bulamadıkları apart otellerini apartmana dönüştürüyor."

Eski apart otel, yeni apartmanların dairelerinin ya kiraya verildiğini ya da satıldığını belirten Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, "Yazın otel, kışın kiraya verme yöntemleri de tutmayınca, son 2 yılda 70 apart otel sahibi, kat mülkiyetine döndü. Belediyelere başvurup proje tadilatı yaptırdı. Ardından da apart otelini apartmana dönüştürdü. Bu dönüşümün sürmesini bekliyoruz" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz de artık birçok ülkede turizm destinasyonlarının turistlerin isteklerine göre değiştiğini söyledi. Açıkgöz, "Uluslararası acentelerin müşterileriyle yaptıkları anket çalışmaları, daha lüks, her şeyi ellerinin altında bulabilecekleri tesisler istediğini ortaya koydu. Büyük acentelerin çoğunluğu bu doğrultuda 'Her şey dahil' sistemini uygulayan tesislere müşteri göndermeye başladı. Artık Marmaris'te kalite zamanı. Küçük apart otel sahipleri bir araya gelerek, tesislerini birleştirip, iyileştirip, bu gidişata ayak uydurabilecek konsept yaratmalı. Bunu başaramıyorlarsa, binalarını konuta dönüştürmeli" diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar birleşme olmaması durumunda apart otellerini konut yapmak isteyen turizmcilere yardımcı olacaklarını söyledi. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Apart Oteller Apartman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement